Annons

Spotify skjuter på Indien-lansering

Spotifys vd och grundare Daniel Ek.
Spotifys vd och grundare Daniel Ek.
Spotifys lansering i Indien var planerad att äga rum under torsdagen, enligt källor till tidningen Variety. Men nu skjuter man upp den med 1-2 månader. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Di Digital har ett flertal gånger rapporterat att Spotifys lansering i Indien rycker närmare. I mitten av januari stod det bland annat klart att man tecknat ett avtal med T-Series, som är ett av miljardnationens största film och musikbolag.

Läs mer: Spotify nära att lansera i Indien 

Men nu rapporterar branschtidningen Variety att lanseringen är försenad. Enligt tidningen skulle den stora premiärfesten äga rum under torsdagen, den 31 januari. Men firandet ställdes in i sista stund, enligt en källa till Variety.

Nu väntar premiären istället ske i februari eller mars, skriver man. 

Spotify har avböjt att kommentera. 

Enligt Variety beror förseningen på att Spotify fortfarande inte slutfört sina licensavtal med majorbolagen Sony, Universal och Warner. En möjlighet är nu att Spotify lanserar i Indien utan dem. De är inte är lika viktiga i Indien som de väst. Avtalet med T-Series borgar dessutom för att Spotify kan rulla ut mycket bra innehåll utan dem.

Men enligt Variety återstår även andra slutförhandlingar.

Appen ska vara tillgänglig på engelska, men Spotify uppges även hoppas på att expandera till andra regionala marknader i landet.  Partnerskapet med T-series försäkrar ett stort utbud av kommersiell Hindi- och Bollywood-musik. Men Spotify behöver även kunna erbjuda musik på andra språk som punjabi, tamil, telugu, malayalam och bengali. 

Cirka 1,36 miljarder människor bor i Indien, och landet spås gå om Kina som världens folkrikaste land redan 2022.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer