Annons

Spotify stiger på Indien-uppgifter

Spotifys vd Daniel Ek.
Spotifys vd Daniel Ek. Foto: David Paul Morris
Spotifys aktiekurs steg med närmare 7 procent under måndagen. En bidragande faktor kan vara uppgifterna om en kommande lansering i Indien, som Di Digital rapporterade om under måndagen. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Spotify uppges lansera sin streamingtjänst i Indien inom ett halvår. Det rapporterar Variety i en artikel som Di Digital tog del av i förväg och publicerade samtidigt som branschtidningen klockan 14 under måndagen svensk tid.

Läs mer: Spotify nära att lansera i Indien 

Efter en tids fördröjning ska samtliga tre stora skivbolag nu ha ställt sig positiva till att ge Spotify licenser för Indien, skriver Variety. Streamingjätten går in i miljardnationen på egen hand, sedan sonderingar kring ett köp av en lokal aktör runnit ut i sanden, erfar Di Digital.

Aktiekursen i Spotify steg direkt under måndagens börsöppning i New York. Vid stängning hade aktien stigit med 6,6 procent från fredagens stängningskurs och handlades till kursen 138 dollar. Det innebär att Spotifys marknadsvärde nu uppgår till 227 miljarder kronor. 

Läs mer: Skivbolagen hotar att porta Spotify i Indien 

Spotifys aktie har backat med närmare 30 procent från toppnivån i augusti. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer