Annons

Spotify uppges närma sig skivbolagsavtal – öppnar för en börsnotering

Foto: Michael Loccisano
Musikströmningsföretaget Spotify sägs närma sig licensavtal med skivbolagsjättar. Därmed skulle ett av de främsta hindren för en börsnotering av bolaget undanröjas.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Musikströmningsföretaget Spotify sägs nu närma sig licensavtal med flera av världens största skivbolag. Därmed skulle bolaget efter flera månaders förhandlingar bli av med ett hinder på vägen mot en börsnotering, skriver Financial Times på torsdagen.

Som en del av uppgörelsen ska skivbolagen ha gått med på att sänka de royaltyavgifter som Spotify betalar, uppger personer med insyn i förhandlingarna.

Det är en viktig fråga för Spotify, som brukar skicka vidare drygt 80 procent av sina totala intäkter till rättighetsinnehavare som skivbolag och artister.

Spotify ska å sin sida ha gått med på att begränsa större albumlanseringar till sina betalande kunder under en viss tidsperiod. Just vilket material som släpps till betalande respektive de användare som kör gratisversionen har länge varit en stötesten i förhandlingarna mellan Spotify, artister och skivbolag.

Läs även: Daniel Ek om misstaget som kunde ha dödat Spotify  

De senaste uppgifterna till Financial Times pekar nu på att licensförhandlingarna kommit framåt och att avtal kan tecknas inom några veckor.

De tre stora skivbolagen Universal, Sony och Warner är sedan tidigare minoritetsägare i Spotify. Enligt skivbolagschefer ligger det därmed i deras intresse att Spotify lyckas med en börsnotering.

Spotify meddelade nyligen att bolaget nått en ny milstolpe och passerat 50 miljoner betalande kunder.

Läs mer: Spotify köper startup som grundades förra året

Finwire/Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies