Hoppa till innehållet

Startup-bolaget Dynamic Code vinner ny upphandling med Folkhälsomyndigheten

Dynamic Code vinner en ny upphandling för PCR-tester för Covid-19. Bolagets grundare Anne Kihlgren valdes till årets kvinnliga grundare på Di Digitals evenemang Female Founders i december.

Dynamic Codes grundare grundare Anne Kihlgren.
Dynamic Codes grundare grundare Anne Kihlgren.Foto: Jesper Frisk

Dynamic Code har haft ett avtal med Folkhälsomyndigheten sedan i våras kring PCR-tester för Covid-19. Under november och december genomför bolaget runt 30 000 PCR-tester per vecka, och med det nya avtalet utökas testerna till 50 000 tester per vecka. 

”Vi har ställt om vår verksamhet och investerar i att utöka både kapacitet och personal för att klara av det tryck som finns för covid 19-tester. Vi är glada för ett fortsatt förtroende från Folkhälsomyndigheten och är redo att hjälpa till med analys av PCR-tester så länge behovet finns”, säger Louise Nylén, vd för Dynamic Code.

Läs mer: Årets kvinnliga grundare står för 15 procent av covid-testen i Sverige

Dynamic Codes test detekterar alltid sker på flera olika ställen i viruset, vilket innebär att även om virus eller bakterier muterar så kommer metoden att upptäcka dem. Detta har visat sig vara högst relevant i och med den nya virusstam som nu upptäckts i Storbritannien.

Utöver covid-tester erbjuder Dynamic Code diagnostik med hälso- och dna-tester för bland annat halsfluss, glutenintolerans och klamydia, som säljs direkt till konsument och via vårdgivare. Bolaget har 40 anställda och sin bas i Linköping, där man även har sitt laboratorium.

”Vi ser stort intresse för vårt koncept från både konsumenter och partners såsom digitala vårdgivare, apotek och företagshälsovård. Så trots att den snabba tillväxt vi ser här och nu kommer att klinga av i takt med att pandemin avtar så ser vi med tillförsikt på framtiden och bärigheten i konceptet, säger Louise Nylén.

Innehåll från ChargeNodeAnnons

Optimera elbilsladdningen och spara pengar

En smart laddtjänst är ett viktigt verktyg för företag och fastighetsägare som vill hålla nere sina elkostnader och samtidigt tillhandahålla elbilsladdning.

Senast 2027 ska alla svenska elnätsföretag ha infört effektbaserad prissättning vilket innebär debitering utifrån effektuttag. Redan idag tillämpas modellen bland elnätsföretagen eller så planeras det för fullt för ett införande. Med effektbaserad prissättning ska man motiveras till att sprida ut sin elanvändning. Detta innebär att man undviker effekttoppar vilket främjar effektivt nätutnyttjande. 

Elbilsladdning och effektbaserad prissättning kan därför innebära problem om man inte tänker till från start. Med ChargeNodes smarta ladd- och betaltjänst är det möjligt att plana ut effektkurvan och därigenom slippa dyra effektavgifter. Användarna anger avresetiden i företagets app och sedan prioriterar ladd- och betaltjänsten i vilken ordning bilarna ska laddas. 

– Vårt laddsystem har funktionen lastbalansering i kombination med en smart laddtjänst så att medlemmarnas bilar laddas utifrån parkeringstid. Det är alltså kombinationen av lastbalansering och smart laddtjänst som gör att anläggningsägaren kan hålla nere sin elanvändning och därigenom slippa dyra effektavgifter, säger Richard Forssell på ChargeNode.

En annan fördel är att ChargeNodes laddsystem med sin centraliserade laddstyrning har betydligt färre komponenter än traditionella lösningar. Det innebär effektiv och billig förvaltning efter garantiperiodens slut. 

– Vi rekommenderar att företag och fastighetsägare tänker igenom hur laddinfrastrukturen ska förvaltas över tid, säger Richard Forssell.

 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med ChargeNode och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera