Annons

Startup-bolaget Dynamic Code vinner ny upphandling med Folkhälsomyndigheten

Dynamic Codes grundare grundare Anne Kihlgren.
Dynamic Codes grundare grundare Anne Kihlgren. Foto: Jesper Frisk
Dynamic Code vinner en ny upphandling för PCR-tester för Covid-19. Bolagets grundare Anne Kihlgren valdes till årets kvinnliga grundare på Di Digitals evenemang Female Founders i december.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Dynamic Code har haft ett avtal med Folkhälsomyndigheten sedan i våras kring PCR-tester för Covid-19. Under november och december genomför bolaget runt 30 000 PCR-tester per vecka, och med det nya avtalet utökas testerna till 50 000 tester per vecka. 

”Vi har ställt om vår verksamhet och investerar i att utöka både kapacitet och personal för att klara av det tryck som finns för covid 19-tester. Vi är glada för ett fortsatt förtroende från Folkhälsomyndigheten och är redo att hjälpa till med analys av PCR-tester så länge behovet finns”, säger Louise Nylén, vd för Dynamic Code.

Läs mer: Årets kvinnliga grundare står för 15 procent av covid-testen i Sverige

Dynamic Codes test detekterar alltid sker på flera olika ställen i viruset, vilket innebär att även om virus eller bakterier muterar så kommer metoden att upptäcka dem. Detta har visat sig vara högst relevant i och med den nya virusstam som nu upptäckts i Storbritannien.

Utöver covid-tester erbjuder Dynamic Code diagnostik med hälso- och dna-tester för bland annat halsfluss, glutenintolerans och klamydia, som säljs direkt till konsument och via vårdgivare. Bolaget har 40 anställda och sin bas i Linköping, där man även har sitt laboratorium.

”Vi ser stort intresse för vårt koncept från både konsumenter och partners såsom digitala vårdgivare, apotek och företagshälsovård. Så trots att den snabba tillväxt vi ser här och nu kommer att klinga av i takt med att pandemin avtar så ser vi med tillförsikt på framtiden och bärigheten i konceptet, säger Louise Nylén.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer