Annons

Startup-profiler investerar i sportapp

Den tidigare MTG-chefen Rikard Steiber och Fishbrain-grundaren Johan Attby investerar i tävlingsappen RaceOne som ska göra det mer socialt att ställa upp i lopp.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Appen RaceOne, som erbjuder en tjänst där bekanta kan följa deltagare på idrottslopp, grundades 2015 av Göteborgs fotbollsveteran Marlene Sjöberg. Företaget har det senaste året deltagit i Chalmers Ventures acceleratorprogram och har nu stängt sin första investeringsrunda på 2,5 Mkr.

Rikard Steiber, tidigare Google-chef och senast chef för MTG:s digitala satsning MTGx, är en av investerarna i RaceOne. Han lämnade sitt uppdrag på MTG i höstas efter att han bosatt sig i USA.

Läs även: Rikard Steiber lämnar MTGx – sneglar på Google

Även Johan Attby, grundaren till den sociala fiskenätverket Fishbrain, går in som rådgivare och delägare i bolaget.

”De är våra dröminvesterare. Johan Attby för att han gör det vi gör fast för fiskare och Rikard Steiber för hans kontakter i USA”, säger Marlene Sjöberg.

Förutom de två privatinvesterarna går Chalmers Ventures och Vätterledens Invest in som delägare.

Marlene Sjöberg är grundare av RaceOne.

Fotbollsspelaren Marlene Sjöberg grundade RaceOne 2015.

RaceOne har redan skrivit avtal med ett 80-tal lopp i Sverige för 2016. Bland tävlingarna finns Tjejvättern och Icebug Winter Run. Det är den rådande hälsotrenden och hur vi använder sociala medier som har skapat ett behov för RaceOne, enligt Marlene Sjöberg.

”Loppen säljer slut hur fort som helst och samtidigt delar vi med oss av allting. Det finns massor av träningsappar men när det kommer till lopp är det väldigt svårt för deltagare att dela med sig. Det är det behovet vi adresserar”, säger Marlene Sjöberg.

Tanken är att bolaget ska lansera sin produkt i Norge och USA under året.

”Vi vill komma till USA så snart vi kan. Eftersom kylan är lite av en motståndare måste vi komma in på marknader där man har lopp även vintertid”, säger Marlene Sjöberg. 

Läs även: Storfångst – Fishbrain tar in 68 miljoner i ny investeringsrunda

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies