Annons

Stjärnbackade blodtestbolaget Werlabs tar in 60 miljoner

Will Stoddart är vd för Werlabs
Will Stoddart är vd för Werlabs Foto: Press
Förra året fick Werlabs snurr på försäljningen, men samtidigt steg förlusterna kraftigt. Nu har bolaget tagit in 60 miljoner kronor i en runda som enligt vd:n inte är avslutad ännu.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Blodtestbolaget Werlabs (NTL) grundades 2013 med målet att hjälpa sina kunder till förebyggande vård. För en dryg tusenlapp kan patienten ta ett blodprov på den lokala vårdcentralen och inom ett dygn få närmare 30 hälsovärden och en läkarkommentar på nätet.

Förra året tog bolaget in drygt 30 miljoner kronor och i ägarlistan finns en stjärnspäckad skara investerare, så som danska Sunstone Capital, Mattias Micksche och Avito-grundarna Jonas Nordlander och Filip Engelbert, liksom flera Spotify-profiler.

Nu har Werlabs genomfört en nyemission på knappt 60 miljoner kronor rapporterar nyhetssajten Breakit.

Men vilka som står för investeringen framgår inte.

“Rundan är inte helt avslutad än, så jag kan inte säga något", säger Werlabs vd Will Stoddart till Breakit.

Förra året sköt Werlabs försäljning i höjden. Omsättningen skrevs till drygt 18 miljoner kronor 2016, vilket är mer än tre gånger så mycket som under 2015.

Samtidigt ökade förlusterna från 2,5 miljoner kronor till 16 Mkr.

Läs även: Werlabs sålde blodanalyser för 18 miljoner

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer