Annons

Storägaren vänder – vill köpa fler aktier vid Weworks notering

Softbanks vd Masayoshi Son och Weworks grundare Adam Neumann.
Softbanks vd Masayoshi Son och Weworks grundare Adam Neumann. Foto: TT.
Softbank ska köpa fler Wework-aktier när kontorshotellet börsnoteras. Värderingen kan bli 10-12 miljarder dollar, uppemot en femtedel så lågt som vad Wework värderades till i våras.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Den japanska jättefonden Softbank planerar att köpa Wework-aktier värda minst 750 miljoner dollar, motsvarande 7,2 miljarder kronor, i samband med den kommande börsnoteringen.

Posten motsvarar en fjärdedel eller mer av alla aktier som ska säljas när Wework försöker ta in tre miljarder dollar i nytt kapital. Enligt källor till Wall Street Journal kommer aktierna att sälja till ett pris som värderar hela företaget till låga 15-20 miljarder dollar.

I förra veckan rapportade Financial Times, med hänvisning till källor, att Softbank velat ställa in eller skjuta upp noteringen av Wework. Nu ser storägaren dock ut att ha ändrat sig för att istället teckna fler aktier i bolaget.

Reuters skrev i fredags att moderbolaget The We Company överväger att ta Wework till börsen på en värdering om 10-12 miljarder dollar. Det är en kraftig slakt av värderingen sedan en finansieringsrunda i januari, då Wework värderades till 47 miljarder dollar på den privata marknaden.

Weworks värderingsras beror främst på investerarnas oro över lönsamheten, samt vd:n och medgrundaren Adam Neumanns stora röstmakt. Bolaget har meddelat att det blir ändringar kring bolagsstyrningen och att Neumanns röstinflytande kommer att minska.

Wework, som hyr ut kontor världen över, tänker notera sina aktier på Nasdaq-börsen. Ett datum för den första handelsdagen är ännu inte offentliggjort.

(Finwire/Di Digital)

Läs mer: Wework minskar kritiserade vd:ns inflytande 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer