Annons

Stordalen-backade Tibber lanseras och tar in nya pengar

Daniel Lindén och Edgeir Vårdal Aksnes har grundat Tibber. Fotograf: Annika Falkuggla
Daniel Lindén och Edgeir Vårdal Aksnes har grundat Tibber. Fotograf: Annika Falkuggla
Det svensk-norska bolaget Tibber lanserar sin AI-tjänst som hjälper kunden hantera sin energiförbrukning – och tar in nya pengar.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

I höstas tog Tibber in sju miljoner kronor från hotellentreprenören Petter Stordalen, samt Wellstreet och Innovasjon Norge. Nu tar det svensk-norska bolaget in 3 miljoner kronor för att öka tempot i utvecklingen av sin AI-tjänst som låter kunden hantera sin energiförbrukning.

Pengarna kommer från den norska forskningsfonden RFF Vest.

Tibber har utvecklat en app som låter användare följa elkonsumtionen i hemmet och som ger tips på hur man kan både minska förbrukningen och styra den mot de av dygnets perioder då elen är billigare. Kunder som är villaägare med egen uppvärmning kan också koppla upp tjänsten mot en smart termostat.

Hotellkungen Petter Stordalen gjorde sin investering förra året efter att Tibber vunnit en entreprenörstävling han utlyst i sin självbiografi. Tibber var ett av de bolag som vann tävlingen i konkurrens med tusen andra idéer.

"Tibber har ett fantastiskt team i en mycket spännande marknad. Deras koncept ligger hästlängder före alternativen ", sade Petter Stordalen i samband med investeringen.

Läs mer: Petter Stordalen går in i svensk-norsk el-startup

"Vi har utvecklat Tibber under ett år och nu gör vi det möjligt för alla hem att ta kontroll över elen genom sin mobil och ny teknik. Med smarta inköp och styrning av elen kommer alla svenska hem kunna få en helt ny insikt och upplevelse av hemmet", säger Daniel Lindén, grundare av Tibber.

Läs mer: Stordalen investerar i Pokémon Go-utmanare

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer