Annons

Storytel får tillgång till Bonniers böcker igen

Foto: Vilhelm Stokstad/TT
Efter bråket mellan ljudboksföretaget Storytel och Bonnierförlagen har parterna nu kommit överens om ett treårigt avtal. Från och med den 1 september kommer Storytels kunder få tillgång till hela Bonnierföretagens katalog igen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Avtalsbråket bröt ut i april då Bonnierförlagen slutade släppa sina nya titlar till Storytel. Bolagen hade då suttit i förhandlingar om ersättningsavtalet där Bonnierförlagen föredrog en fast ersättning per bok medan Storytel ville ha en modell där bolagen delade på intäkterna från lyssningarna.

Det framgår inte av onsdagsmorgonens pressmeddelande vilken modell det nya avtalet bygger på. Ljudboksbolagets vd Jonas Tennander uppger dock att avtalet innebär att Storytel får en ”rimlig marginal” på Bonnierförlagens böcker.

”Det är ett bra avtal för båda parter, och där de stora vinnarna är våra kunder och författarna”, säger han i en kommentar.

Bonnierförlagen å sin sida anser att de nu får ”förutsägbara och långsiktigt hållbara ersättningsnivåer” enligt vd Håkan Rudels.

”Det är min övertygelse att det här samarbetsavtalet är bra för hela den svenska bokbranschen”, säger han enligt pressmeddelandet.

Läs mer: Kampen om ljudboksmarknaden i Sverige: En riktig rysare 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer