Annons

Svensken snart miljardär: Uber nära köp av taxiappen

Careems medgrundare Magnus Olsson.
Careems medgrundare Magnus Olsson.
Uber kan denna vecka offentliggöra köpet av rivalen Careem för 3,1 miljarder dollar, motsvarande 28,7 miljarder kronor. Det rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Prislappen består av 1,4 miljarder dollar i kontanter och 1,7 miljarder dollar i konvertibler som kan omvandlas till Uber-aktier vid priset 55 dollar styck. 

Enligt källorna till Boomberg har aktieägarna i Careem fram tills måndagskvällen på sig att acceptera affären. Bolaget backas upp av bland annat saudiska prinsen Alwaleed bin-Talal och japanska e-handelsbolaget Rakuten. En av bolagets grundare är svenske Magnus Olsson.

Läs mer: Svensken förhandlar med giganten – kan sälja för 28 miljarder 

Ubers köp av Careem kommer inför bolagets notering på New York-börsen. En ansökan väntas bli inlämnad nästa månad som kan värdera företaget till upp emot 120 miljarder dollar, uppger källor.

Careem verkar främst i Mellanöstern och har mer än en miljon förare i över 90 städer i regionen.

(Finwire / Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer