Annons

Svenskens bolag kan fusioneras med Uber

Svensken Magnus Olsson är medgrundare till taxitjänsten Careem.
Svensken Magnus Olsson är medgrundare till taxitjänsten Careem. Foto: TT/Press
Taxitjänsten Uber vill köpa upp Mellanöstern-konkurrenten Careem, enligt uppgifter till Bloomberg.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Uber är i preliminära samtal om att slås samman med rivalen Careem i Mellanöstern, rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor. 

Olika affärsupplägg ska diskuteras, däribland att Uber helt köper upp Careem eller endast tar ett majoritetsägande i bolaget. I ett annat scenario skulle Careem vara fortsatt operativt ansvarig för de sammanslagna bolagens gemensamma verksamhet i Mellanöstern.

Careem grundades 2012 i Dubai av svensken Magnus Olsson tillsammans med Mudassir Sheikha och Abdullah Elyas.

Våren 2017 hade bolaget runt 200 000 registrerade chaufförer och värderades till drygt 1 miljard dollar, eller knappt 8,3 miljarder kronor, enligt vad Magnus Olsson uppgav för Di Digital.

Läs mer: Uber vill återuppta striden mot svenskens taxitjänst i Mellanöstern

Uppgifterna om den potentiella fusionen kommer efter att Uber tidigare sålt sina verksamheter i Sydostasien, Kina och Ryssland. Anledningen till det uppges vara att taxitjänstbolaget vill försköna sina siffror inför nästa års tilltänkta börsnotering genom att bli kvitt många av sina sämre presterande verksamheter.

Uber har avböjt att kommentera Careem-uppgifterna.

Careem för även samtal om att genomföra en investeringsrunda om 500 miljoner dollar, motsvarande närmare 4,4 miljarder kronor, vilket skulle ge bolaget en värdering på drygt 13 miljarder kronor. Careem uppges även ha hållit preliminära samtal med banker om en potentiell börsnotering i januari.

Läs mer: Svenskgrundade taxiappen Careem i samtal med banker om börsnotering 

Careem verkar i 70 städer i minst tio länder från norra Afrika till Pakistan och är i merparten av länderna den  marknadsledande aktören.

( Finwire / Di Digital )

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer