Annons

Svenskens London-bolag utvidgar samarbetet med Uber

Jacob Waern har grundat Edume – som har taxiappjätten Uber på kundlistan.
Jacob Waern har grundat Edume – som har taxiappjätten Uber på kundlistan. Foto: Privat/TT.
Utbildningsbolaget Edume tar in 16 miljoner kronor och utvidgar sitt samarbete med taxiappjätten Uber.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Efter några år inom både MTG och startupfabriken Rocket Internet började Jacob Waern jobba med Kinnevik-bolaget Millicom i London.

På Millicom arbetade han med mobiloperatörens digitala tjänster, bland annat inom utbildning. När Jacob Waern lämnade 2016 startade han Edume, en utbildningsapp för företag som i dag sysselsätter tio personer i London. 

Vi har visat att Edume funkar för kunderna.

Nu tar bolaget in 16 miljoner kronor i kapital och utvidgar samarbetet med Uber, som använder appen för att ut- och fortbilda sina förare. Investeringsrundan leds av brittiska Connect Ventures.

”För att utbilda och hålla sin personal informerad måste man nå dem där dem är. Det är mobilen”, säger Jacob Waern till Di Digital.

Bolaget har i dag främst utländska kunder som Uber, Taxify och Millicom. Samarbetet med Uber, som började i Sydafrika, sträcker sig nu till Storbritannien och ytterligare nio länder.

”Vi har visat att Edume funkar för kunderna vi har. Nu vill vi nå ut till fler. Men vi kommer också investera i produkten genom utveckling och design”, säger Jacob Waern.

Läs mer: Kinnevik-veteranen Hans-Holger Albrecht leder Deezer – ska utmana Spotify med 1,65 miljarder i kassan 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer