Annons

Svenskt investmentbolag köper del av hajpade Yubico

Investmentbolaget Bure köper en femtedel av aktierna i Stina Ehrensvärds heta säkerhetsföretaget Yubico för en hemlig summa.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Investmentbolaget Bure har i dag köpt 19,75 procent av aktierna i säkerhetsföretaget Yubico. Förvärvet har främst skett via förvärv av befintliga aktier från privata investerare och köpesumman är hemlig, framgår av ett pressmeddelande.

"Vi har följt Yubico en längre tid och är imponerande av vad bolaget och dess grundare, Stina och Jakob Ehrensvärd har åstadkommit. I takt med att allt mer känslig information flyttar upp i molnet och intrången blir allt mer sofistikerade ökar vikten av högre säkerhet. Yubico har på ett innovativt sätt lyckas ta fram en säkerhetslösning som är säker, flexibel och enkel att använda. Den kommersiella framgång man nått i USA med i princip alla ledande globala internetföretag som kunder är enastående", säger Henrik Blomquist, vd för Bure.

Läs mer: Yubicos vd om Google-samarbetet och mötet med Obama

Yubico grundades 2007 och tillverkar och säljer en usb-sticka som garanterar säker inloggning på till exempel en internetsida eller ett privat nätverk. För varje användning genererar usb-nyckeln en unik kod som därför blir omöjlig att knäcka.

Företaget började sin resa på KTH-inkubatorn Sting. Huvudkontoret ligger fortfarande i Stockholm, men Stina Ehrensvärd och hennes medgrundare och make Jakob Ehrensvärd flyttade 2010 till Palo Alto. Bland bolagets kunder finns nio av världens tio största internetbolag. Bland annat Google, Facebook och Salesforce använder Yubicos USB-nyckel Ubikey

Läs mer: Här är de viktigaste kvinnliga grundarna 2017

Bolagets vd Stina Ehrensvärd har i en intervju med Di Digital berättat att bolaget blivit uppvaktat av ett av världens största riskkapitalbolag men valde att tacka nej.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies