Annons

Taskrunner köper Hinnerdu.se – vill bli störst i Norden inom “Uber för småjobb”

Nils Wijkmark, vd på TaskRunner, och Robin Szekely, CMO.
Nils Wijkmark, vd på TaskRunner, och Robin Szekely, CMO. Foto: Elise Johanson
Taskrunner köper konkurrenten Hinnerdu.se och dess danska systersajt “Den Lille Tjenste”. ”Detta gör oss till en av de största aktörerna inom “Uber för småjobb” i Norden”, säger Nils Wijkmark, vd på TaskRunner och flaggar för en kommande kapitalrunda på 5-10 miljoner kronor.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Hinnerdu (NTL) grundades av Sara Olsson i Malmö 2011. Nu köps bolaget upp av Stockholmsbolaget Taskrunner (NTL) som även förvärvar dess danska systersajten “Den Lille Tjenste”.

“Vi har under en tid fört en dialog med Hinnerdu.se och har nu kommit överens om att Taskrunner ska fortsätta att driva deras tjänster under egen regi och varumärke”, säger Nils Wijkmark, vd på TaskRunner. 

Grundaren Sara Olsson menar att konceptet ”Uber för småjobb” börjar ta fart i Sverige. 

”Jag tycker det är roligt att se att bolaget får leva vidare och att konceptet i sig börjar ta fart även i Sverige. Är det någon som kan göra detta så är det teamet bakom Taskrunner", säger hon.

Förvärvet av Hinnerdu och Den Lille Tjenste innebär att Taskrunner utökar sin närvaro dels i Stockholm men även i Göteborg, Malmö och i Danmark, enligt bolaget.

Detta gör oss till en av de största aktörerna inom “Uber för småjobb” i Norden med en användarbas bestående av över 15 000 händiga ”runners” spridda över landet och i Danmark

“Förvärvet av Hinnerdu ger TaskRunner en ”pole position” för bolag inom gig-ekonomin. Detta gör oss till en av de största aktörerna inom “Uber för småjobb” i Norden med en användarbas bestående av över 15 000 händiga ”runners” spridda över landet och i Danmark”, säger vd Nils Wijkmark.

De vanligast förekommande tjänsterna som Hinnerdu erbjuder överlappar till stor del med de områden som Taskrunner verkar inom. Det kan exempelvis vara montering av IKEA-möbler, transport till tippen eller att borra upp något på väggen. 

Taskrunner uppger att de nu förbereder sig på att, under kommande månader, stänga en ny kapitalrunda genom nyemission om 5-10 miljoner kronor. Kapitalet ska gå till att utöka organisationen och satsa kraftigare på marknadsföring.

”Vi har fram tills nu bara lagt 40 000 kronor per månad på marknadsföring och trots det vuxit med nästan 40 procent månad till månad under 2017”, säger vd Nils Wijkmark.

Läs mer: Ikea köper amerikanska startupbolaget Taskrabbit

Taskrunners affärsidé påminner om amerikanska Taskrabbit som köptes av möbeljätten Ikea i september i år. Taskrabbit hade då dragit in cirka 50 miljoner dollar i riskkapital sedan grundandet för nio år sedan.

NTL-länkarna i texten går till databasen Nordic Tech List.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer