Annons

Ikea köper amerikanska startupbolaget Taskrabbit

keas grundare Ingvar Kamprad.
keas grundare Ingvar Kamprad. Foto: Ikea
Möbeljätten Ikea köper den amerikanska tjänsteplattformen Taskrabbit i en förmodad jätteaffär.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Den svenska möbeljätten Ikea har förvärvat TaskRabbit som står bakom en marknadsplats för tjänster. Enligt uppgifter till Recode kommer TaskRabbit agera som ett fristående dotterbolag inom Ikea och vd Stacy Brown-Philpot och de övriga anställda kommer att jobba kvar som vanligt.

Ikea har bekräftat till Financial Times att företaget är på väg att köpa den amerikanska startupen. Däremot är det oklart hur mycket Ikea betalar, men TaskRabbit har hittills dragit in cirka 50 miljoner dollar i riskkapital sedan grundandet för nio år sedan. Sannolikt rör det sig om ett av Ikeas hittills största förvärv.

Läs mer: Ikea avslöjar samarbete med Apple 

Recode skriver att Ikea väntas bidra med kapital till TaskRabbit men även där saknas det konkreta siffror i dagsläget.

San Francisco-baserade TaskRabbit är en välkänd startup inom det som kallas gig-ekonomin och företaget matchar frilansarbetare med jobb. Det kan till exempel röra sig om att montera Ikea-möbler eller tjänster som flytthjälp och städning. Bolaget grundades 2008 av entreprenören Leah Busquehar och har i dag 60 anställda och runt 60 000 anslutna frilansande "taskers".

Läs mer: H&M och Ikea bildar hemligt bolag

Förvärvet av TaskRabbit beskrivs av Recode som ett sätt för Ikea att stärka sitt digitala erbjudande till kunderna för att bättre kunna konkurrera med till exempel Amazon som i allt större utsträckning börjat satsa på hemprodukter och installationstjänster.

Ikea och TaskRabbit har sedan tidigare ett samarbete i Storbritannien kring just tjänster för montering av möbler. Även i USA och andra länder har plattformen marknadsfört att dess anslutna arbetare kan hjälpa till att montera Ikea-produkter.

Finwire/Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer