Annons

Taxijätten ska sänka trösklarna genom app-samarbete

David Wengbrand vd och grundare, Evelina Parheden marknadschef, Alexander Westerling Utvecklingschef, Björn Kapstö sälj- & kommunikationschef
David Wengbrand vd och grundare, Evelina Parheden marknadschef, Alexander Westerling Utvecklingschef, Björn Kapstö sälj- & kommunikationschef Foto: Press
Svenska taxijätten Cabonline satsar på digitalisering och ska nu samarbeta med appen Wrebit för att göra det enklare för chaufförerna att redovisa.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Cabonline, som tidigare hette Fågelviksgruppen, är Sveriges största taxikoncern och äger varumärken såsom Taxi Kurir, Topcab och Taxi Skåne. I bolaget fanns förra året tillgångar för över en halv miljard kronor. De senaste åren har bolaget bland annat satsat på att utveckla en teknikplattform som taxibolag ska använda i sin digitalisering.

Nu ska Cabonline samarbeta med bokföringsappen Wrebit för att förenkla bokföringen för åkarna. Wrebits app innebär att småföretagaren kan fotografera underlagen och få automatisk hjälp med bokföringen samt få momsredovisning, rapporter och rådgivning.

Läs även: Bokföringsapp från Ulricehamn tar in 10 miljoner

Samarbetet innebär bland annat att en version av Wrebits app skräddarsys för en taxiförares behov.

”Deras förare är ju egenföretagare. Vi sänker tröskeln och gör att man inte behöver oroa sig för administrationen som tidigare har varit en stor barriär”, säger David Wengbrand som är grundare och vd för Wrebit.

Han tror att enklare bokföring kan underlätta den framtida rekryteringen i taxibranschen.

”Det är klassiskt för småföretagare att bygga papper på hög och sen sätta sig var tredje månad och svettas. Förarna får en helt annan överblick av sin ekonomiska status.”

För Wrebit, som i våras tog in 10 miljoner kronor i riskkapital, är samarbetet viktigt enligt David Wengbrand.

”Vi får in många kunder på ett bräde. Vi har en stark tillväxt redan i dag men då säljer vi till småföretagarna en och en.”

Målet för Wrebit nu är att satsa mer på artificiell intelligens.

”Vi ska släppa en bokföringsrobot där vem som helst klarar av att bokföra och allt går med automatik. I början var vi ganska lika de traditionella bokföringsprogrammen på desktop, fast i en app.”

I ägarlistan till Wrebit finns Almi Invest, Familjen Ståhl Invest och InkInvest samt  Aggregate Media.

Läs även: Fem startupbolag som fixar din deklaration i tid

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer