Annons

Techbuddy-grundaren: ”Vill erbjuda delägarskap till kollegorna”

Techbuddys vd och grundare Tahero Nori.
Techbuddys vd och grundare Tahero Nori. Foto: Evelina Carborn
Startupbolaget Techbuddy emitterar aktier för 8–20 miljoner kronor på crowdfundingplattformen Pepins. Ambitionen är att till hösten ta in ytterligare 100–150 Mkr från etablerade investerare.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

”Ända sedan starten har ambitionen varit att erbjuda våra buddies, kollegor, vänner och familj delägarskap. Nu gör vi verklighet av löftet”, säger bolagets vd och grundare Tahero Nori.

Med ”buddies” syftar han på de 1 100 frilansande tekniker som jobbar genom Techbuddys app. Tjänsten beskrivs ibland som ett ”Uber för techsupport” eftersom den kopplar samman tekniker med privatpersoner och småföretagare som behöver teknisk hjälp. 

Dessa ”buddies” utbildas även kontinuerligt av bolaget och agerar ambassadörer åt bolagets 30-tal partners, som Telia, Tele2, Media Markt och IP Only. Bland annat har de med sig viss hårvara i form av kablar och routrar som de kan installera på plats. 

Vi förhandlar med ett venture capital-bolag och ett investmentbolag.

Techbuddy lanserades i Sverige 2016. Redan följande år gick bolaget in i Spanien. I början av 2019 lanserades tjänsten i Israel, genom ett samägt bolag.

Men expansionen kostar pengar. 

För att lösa det kortsiktiga behovet, och erbjuda delägarskap till de som står bolaget nära, går bolaget därför ut i en kampanj på crowdfundingplattformen Pepins. Målet är att ta in upp till 20 miljoner kronor fram till augusti. Erbjudandet gick ut i veckan och har redan lockat närmare 90 investerare. 

”Techbuddy ska vara ett inkluderade bolag. Vi vill erbjuda andelar till våra buddies, anställda och personer som stöttat oss under åren. Vi tror delägarskap är framtiden för gig-ekonomin”, säger Tahero Nori. 

Läs mer: Techbuddys grundare: ”Det var déjà vu att se barn i fabrikerna” 

Av informationen på Pepins.com framgår att Techbuddys intäkter uppgick till 17,3 Mkr under 2018. Rörelseresultat före avskrivningar och räntekostnader (EBITDA) uppgick samma år till -13,8 Mkr.

Prognosen för 2019 är en omsättning på cirka 30 Mkr i Sverige och Spanien.

”Vi taktar enligt prognosen”, säger Tahero Nori. 

Emissionen värderar bolaget till 295 Mkr, plus de 20 Mkr man räknar med att ta in. Det motsvarar en värdering på cirka 17 gånger fjolårets omsättning, eller 10 gånger prognosen för 2019.

De som investerar går in med minst 500 kronor och blir då delägare i ett holdingbolag med Tahero Nori som vd. Tanken är att samla ägandet på en plats, istället för att ha mängder av småägare på ägarlistan. 

”Pengarna är öronmärkta för våra befintliga marknader i Sverige och Spanien”, säger Tahero Nori.

I år och nästa hoppas Techbuddy rulla ut sin tjänst i Tyskland och Italien där bolaget redan för diskussioner med flertalet partners. För att lyckas med denna expansion måste bolaget ta in ytterligare riskkapital.

”Vi förhandlar med ett venture capital-bolag och ett investmentbolag som vi gillar och som följt oss sedan starten. Vi siktar på att stänga en runda till hösten på runt 100-150 miljoner kronor”, säger Tahero Nori.

Vilka dessa parter är vill han i dagsläget inte kommentera. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer