Annons

Techjätten levererar tacos med drönare i Australien

Alphabets projekt testar att levera mat och mediciner i Australien.
Alphabets projekt testar att levera mat och mediciner i Australien. Foto: Project Wing.
Techjätten Alphabet vill kunna göra hemleveranser med drönare. I Australien påbörjas nu ett nytt test där drönarna ska leverera medicin och mexikansk mat. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

I Alphabets project Wing försöker man nu ta nästa steg i hemleveranser med hjälp av drönare. I ett nytt test ska man leverera apoteksvaror och mat från en mexikansk snabbmatskedja till privatpersoner i Australien. 

Enligt James Ryan Burgess, ansvarig för Project Wing, kommer små drönare börja leverera riktiga inköp till personer som bor på landsbygden den här veckan. Det uppger han i företagets blogg.

Alphabets ansträngningar understryker svårigheten att gå från test till verklighet. 

Drönarnas sensor kommer att märka ut träd, staket och kraftledningar från luften innan de sänker ner inköpta föremålen till marken med en vinsch. 

”Det här är mer komplicerat än det ser ut”, skriver James Ryan Burgess i bloggen. 

Testerna är den senaste utvecklingen i loppet för att perfekta ett leveranssystem som möjliggör nära omedelbar tillfredsställelse efter att människor gör inköp på nätet. 

Alphabet levererade burritos till personer på Virginia Tech campus förra året, men flygningarna var över ett fält. Även Amazon har levererat popcorn. Men det är inte bara de stora techjättarna som försöker få till ett bra leveranssystem för drönare.

Svenska Globhe gör redan i dag drönarleveranser i bland annat Rwanda och samarbetar med FN för att kunna göra fler leveranser. 

Läs även: Hennes drönarbolag levererar blod i Rwanda 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer