Annons

Techmiljardär köper anrik tidning

Marc Benioff, grundare av molntjänstföretaget Salesforce.
Marc Benioff, grundare av molntjänstföretaget Salesforce. Foto: David Paul Morris
Molntjänstföretaget Salesforces grundare Marc Benioff följer i Jeff Bezos fotspår och blir tidningsägare. It-miljardären köper den anrika amerikanska tidskriften Time Magazine.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Den amerikanske it-entreprenören Marc Benioff och hans hustru Lynne Benioff köper den anrika amerikanska tidskriften Time Magazine för motsvarande 1,7 miljarder kronor.

Mediekoncernen Meredith Corporation säljer därmed magasinet efter bara åtta månader som ägare.

”Paret Benioff köper Time personligen, och transaktionen är inte relaterad till Salesforce.com, där herr Benioff är ordförande, vice vd och grundare”, skriver Time i ett uttalande.

Marc Benioff grundade molntjänstföretaget Salesforce under 1999. Nästa år väntas det San Francisco-baserade bolagets omsättning passera 115 miljarder kronor, en tillväxt på över 40 procent per år de senaste fem åren. Salesforce värderas till över 1 000 miljarder kronor på USA-börsen.

Läs mer: Andreas Cervenka: ”Är Marc Benioff en framtida presidentkandidat?” 

It-miljardären kommer inte att involvera sig i tidningens journalistik, understryker han på Twitter.

”Kraften hos Time har alltid legat i deras unika historieberättande om människorna och frågorna som påverkar och sammanför oss alla.”

Nyhetstidskriften Time Magazine grundades 1923 och läses av runt två miljoner människor i veckan.

Ett av tidningens mer kända inslag är Person of the year – årets person – där de varje år utser den person de anser ha haft störst påverkan på världen.

Marc Benioff är inte den första amerikanska techmiljardär som ger sig in i tidningsbranschen. E-handelsjätten Amazons grundare Jeff Bezos, världens just nu rikaste man, köpte den ansedda dagstidningen Washington Post för drygt 2 miljarder kronor under 2013. 

(TT/Di Digital)

Donald Trumps tidigare rådgivare Steve Bannon på omslaget av Time Magazine.
Donald Trumps tidigare rådgivare Steve Bannon på omslaget av Time Magazine. Foto: Mark Lennihan
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer