Annons

Techprofil håvar in sportfiskebutik till portföljen

Petter Hedborg är till vardags vd för fintechbolaget Modular Finance. Nu har han investerat i Söder Sportfiske ihop Rite Ventures.
Petter Hedborg är till vardags vd för fintechbolaget Modular Finance. Nu har han investerat i Söder Sportfiske ihop Rite Ventures. Foto: Privat
Medgrundaren av fintechbolaget Modular finance går in i sportfiskebranschen och har köpt en del av Söder Sportfiske. ”Det är en oerhört nördig marknad”, säger Petter Hedborg.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Tillsammans med investmentbolaget Rite Ventures (NTL), som bland annat är delägare i MatHem och speljätten Paradox, går nu Petter Hedborg in i Söder Sportfiske.

Affären är klar efter 3,5 års dialog mellan parterna och de nya ägarna vill ta del av en marknad som man tror kommer växa enormt den närmsta tiden.

Det är låga returgrader. Sportfiskare vet i stor utsträckning vad de vill ha

”Sportfiske är steg två på outdoor-trenden och den kommer bestå i många år framöver. Du får en naturupplevelse, en avkoppling som är helt unik. Det finns fler sportfiskare än fotbollspelare eller tennisspelare. Parallellt med det är det en utmärkt marknad att bedriva e-handel på”, säger Petter Hedborg som härmed gör sin första investering via nya ägarbolaget Growthcap. 

Varför tror du att sportfiske är en bra marknad för e-handel?

”Det är låga returgrader. Sportfiskare vet i stor utsträckning vad de vill ha. Dessutom är det ganska mycket förbrukningsvaror.”

I dag driver Söder Sportfiske en butik på Hornsgatan i Stockholm och e-handel av fiskeutrustning med runt 20 anställda. Bolaget går redan bra, vilket var en betryggande anledning till att Petter Hedborg gick in i bolaget, berättar han. 

Grundarna Nicklas Jonsson och Henrik Sandahl kommer att vara krav och ha fortsatt majoritetsägare i Söder Sportfiske.

”Att nu kunna genomföra alla de idéer kring produkter och erbjudanden som tidigare inte hunnits med känns otroligt inspirerande och jag ser fram emot att fortsätta utveckla bolaget under många år framöver”, säger Henrik Sandahl i ett pressmeddelande. 

Läs mer: Nätbutik för sport- och fiske mot First North 

Och enligt Petter Hedborg vill man vara aktiva ägare och komma in med nya idéer.

”Rite kommer kunna komma in med en oerhört gedigen e-handelskunskap. Det vi vill jobba med är att förbättra logistik, kundupplevelse och digitalt gränssnitt och där är de oerhört duktiga”, säger Petter Hedborg.

Han fortsätter:

”Det jag tror att jag kan bidra med är en kombination av entreprenörskap och affärstänkande och förståelse för sportfiskemarknaden. För det ska man veta att det här är en marknad som är oerhört nördig och där tror jag det behövs någon i strategiposition som förstår sportfisket.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies