Annons

Tesla-chef tar plats i Stordalens el-app – omsätter elva miljoner

Petter Stordalen.
Petter Stordalen. Foto: Junge, Heiko
Tibber, som backas av bland andra Petter Stordalen, har tagit in Teslas chef för affärsutveckling i Europa i styrelsen. Bolaget omsatte drygt 11 miljoner kronor under 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Svensk-norska startup-bolaget Tibber utvecklar en tjänst där smarta algoritmer ska sänka elkostnaderna för kunder genom bolagets app. I november förra året hade man runt 10 000 användare. 

Nu tar Teslas affärsutvecklingschef i Europa en plats i bolagets styrelse, enligt bolaget är det ett steg i Tibbers ambition om att bli ledande inom laddning av elfordon, det framgår av ett pressmeddelande.

Samtidigt har Di Digital tagit del av Tibbers färska årsredovisning för det svenska dotterbolaget som berättar att omsättningen uppgick till 1,1 miljoner kronor under 2017. I hela koncernen landade dock intäkterna på 11 Mkr, enligt vad bolaget uppger.

På sista raden gjorde det svenska bolaget en förlust på cirka 200 000 kronor i fjol, samtidigt som hela Tibber-koncernen noterade ett minusresultat på 2 Mkr.

Läs mer: Petter Stordalen fortsätter att ösa pengar över el-appen Tibber 

Sedan tidigare har Tibber tagit in runt 40 miljoner kronor i investeringar. Bland andra finns Petter Stordalen och svenska riskkapitalbolaget Wellstreet bland investerarna.

Tibbers app ska göra det möjligt för elbilsägare att ladda sina bilar när elpriserna är som lägst, just genom att algoritmer scannar av priserna och sätter igång laddningen när priserna sjunker.

Enligt bolaget ska elbilsägare kunna reducera elkostnaderna med 20 procent jämfört med andra lösningar.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer