Annons

Tidyapp köper Helplings svenska verksamhet

Städbolaget Tidyapp köper tyska Helplings verksamhet i Sverige, efter ägaren Rocket Internets beslut att lämna marknaden. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

För en knapp månaden sedan kom beskedet att städtjänsten Helpling lämnar den svenska marknaden. Det efter ett beslut om neddragningar hos det tyska ägarbolaget Rocket Internet. 

"Vi kommer att fokusera på våra kärnmarknader", sa Philipp Hinz, informationschef på Helpling, till Di Digital i samband med beslutet.

Totalt är planen att minska Helplings personalstyrka från 360 anställda till 300 anställda. Samtidigt lämnar bolaget fyra marknader: Brasilien, Spanien, Kanada och Sverige. Fokus flyttas från aggressiv tillväxt mot att istället försöka nå lönsamhet i verksamheten. 

Nu står det klart att konkurrenten Tidyapp förvärvar Helplings svenska verksamhet. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Någon köpesumma har inte offentliggjorts, men Helplings verksamhet i Sverige tycks ha varit ytterst begränsad. Bolaget lanserade under våren 2014, men försäljningen till Tidyapp omfattar endast 750 prenumerationskunder och ett 90-tal anslutna städare. Det uppger nyhetssajten Breakit.

Enligt Tidyapp har Helpling hjälpt totalt 10 000 hushåll i Sverige sedan lanseringen för drygt 18 månader sedan. 

Liksom Helpling profilerar sig Tidyapp som en plattform för städtjänster. Bolaget är en liten spelare, med en omsättning i fjol på blott 269 000 kr år 2014. Trots det hoppas vd Mikael Mortensen genom förvärvet kunna utmana storspelare som Hemfrid, med en omsättning i fjol på nära 400 miljoner kronor.

Tidyapp finansieras av riskkapitalbolaget Vidici Ventures, som även är delägare i låneplattformen Lendify. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer