Annons

Tiktoks vd anklagar Facebook för ”elaka attacker”

Foto: Shiho Fukada
Den kinesiska jätten Tiktoks nye vd Kevin Mayer har anklagat Facebook för att försöka förstöra deras verksamhet i USA genom ”elaka attacker” som ”förklätts till patriotism”.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det rapporterar Financial Times.

Kevin Mayer, som innan Tiktok-jobbet var chef för streaming på Disney, klargjorde att amerikanska annonsörer ”åter skulle lämnas med få val” utan Tiktok.

Han beskrev samtidigt Instagram Reels, en videotjänst som snart ska lanseras i USA av Facebook, som en produkt som kopierats från Tiktok. 

Tidigare i somras rapporterades det om att USA överväger att förbjuda kinesiska sociala medieappar, inklusive Tiktok som har tiotals miljoner användare i landet.

Utspelet kom bara timmar före Facebooks vd Mark Zuckerberg, tillsammans med andra chefer för de stora teknikbolagen, ska vittna inför kongressen kring den pågående utredningen om deras monopollika ställning i USA.

(Direkt/Di Digital)

Läs mer: Techprofilen: ”Historiskt att Tiktok plockar vd från Disney”

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer