Annons

Tusentals Google-anställda protesterade mot sextrakasserier

Under gårdagen valde tusentals anställda hos Google att protestera mot bolagets hantering av sexuella trakasserier.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Enligt flera medier ska det ha varit uppåt 1 500 anställda på olika platser världen över som valde att gå ut från kontoren och protestera på gatan utanför Googles kontor.

Enligt Techcrunch ska uppåt 1 000 anställda på bolagets kontor i San Francisco ha deltagit i protesten, som ska ha pågått under 48 timmar.

Protesterna dokumenterades bland annat genom hashtaggen #googlewalkout där man kan se foton från flera av protesterna världen över.

Även kontoret i Stockholm ska ha "haft aktiviteter" enligt pressavdelningen på Google Sverige. Vad aktiviteterna innebär vill man dock inte berätta.

Anledningen till protesten är en artikel i New York Times där tidningen kunde avslöja att Google betalat mångmiljonbelopp i fallskärmar till manliga chefer som anklagats för trakasserier. 

Läs mer: Massprotest mot sextrakasserier skakar Google 

Att anklagelserna tystats ner och cheferna hyllats av Googles toppar när de lämnat företaget gör inte saken bättre.

Chefen Andy Rubin, som kallats för grundaren av Android, lämnade Google 2014. För besväret fick han 90 miljoner dollar – närmare 820 miljoner i dagens penningvärde – och ett offentligt tack av Larry Page, en av Googles grundare. Andy Rubin nekar till anklagelserna och säger att de är en del av en smutskastningskampanj.

Vad som inte nämndes var att en kvinnlig anställd anklagat chefen för sexuella trakasserier ett år tidigare.

Ytterligare två chefer ska ha skyddats på liknande sätt de senaste tio åren. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer