Annons

Twitter följer Spotify och Amazon: Förvärvar podcastapp

Twitters vd Jack Dorsey och Spotifys vd Daniel Ek.
Twitters vd Jack Dorsey och Spotifys vd Daniel Ek.
Twitter har förvärvat den sociala podcastappen Breaker för en okänd köpeskilling i syfte att jobba på bolagets nya ljudbaserade nätverksprojekt Twitter Spaces. Det skriver Techcrunch med hänvisning till blogg- och twitterinlägg från företaget.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Twitters offensiv på ljudområdet kommer parallellt med andra förvärv.

I täten går Spotify som gjort mängder med uppköp de senaste åren, men för knappt en vecka sedan meddelade också Amazon att de köper det amerikanska poddbolaget Wondery.

Twitters vd Jack Dorsey sägs också vara ute och shoppa ljudbolag i sin andra verksamhet, betaltjänstebolaget Square. De påstås nämligen vara intresserade av att köpa Jay Z:s musiktjänst Tidal.

Som en följd av Twitters köp av Breaker kommer appen att stängas ned från och med den 15 januari varpå podcastprenumerationer måste överföras till en annan tjänst. 

Breaker tillät bland annat användare att gilla och kommentera podcasts, dela och upptäcka nya podcast med vänner med mera.

(Di Digital/Finwire)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer