Annons

Twitter: Vi lämnar över president-kontot till Biden

USA:s tillträdande president Joe Biden, Twitters grundare och vd Jack Dorsey samt USA:s nuvarande president Donald Trump.
USA:s tillträdande president Joe Biden, Twitters grundare och vd Jack Dorsey samt USA:s nuvarande president Donald Trump.
Donald Trump har felaktigt utropat sig till segrare i presidentvalet och hävdat valfusk utan bevis – vilket fått sociala medier-jätten Twitter att blockera merparten av hans utspel. Nu uppger bolaget att det officiella presidentkontot kommer att lämnas över till Joe Biden i början av nästa år. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Mikrobloggen Twitter kommer lämna över det officiella kontot för den amerikanska presidenten, ”@potus”, till Joe Biden-administrationen den 20 januari 2021. 

Det meddelade bolaget på söndagen.

”@Potus”-kontot är presidentens officiella konto och är skilt från det personliga konto som Donald Trump frekvent använt under sin tid i Vita huset.

Även andra officiella konton som ”@flotus”, ”@vp”, ”@whitehouse” kommer att lämnas över på invigningsdagen för den nya regeringen.

Efter presidentvalet i början av november har Twitter markerat många av Donald Trumps tweets med varningsskyltar. 

Dels flaggade de i ett tidigt stadie för att valresultatet inte var klart, när Donald Trump felaktigt utropade sig till segrare, samt för att det ”råder delade meningar om innehållet” i de fall Trump har hävdat valfusk utan bevis.

I de senare fallden doldes den sittande presidentens utspel helt och läsaren blev tvungen att aktivt klicka för att ta del av innehållet.

(Di Digital/Finwire)

Läs mer: Trots skärpta regler – felaktigheter och anklagelser slinker igenom techjättarnas faktagranskare 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer