Annons
Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Uber Eats till 100 nya städer

Foto: Lee Jin-man
Uber storsatsar på leveransappen Uber Eats inför stundande börsnoteringen. Tjänsten intar nu 100 nya städer, meddelar bolaget.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Uber ska expandera sin tjänst för utkörning av mat till 100 nya städer runt om i Europa, Mellanöstern och Afrika. Det beskedet ger bolaget efter att Ubereats-appen under förra året genererat vinst i en fjärdedel av städerna där tjänsten i dag finns, rapporterar Financial Times.

Läs mer: Hennes uppdrag: Hantera Ubers kris

I en intervju med tidingen säger Ubers logistikchef, Jason Droege, att Uber Eats har varit "mer framgångsrikt än vi trott". Det gör att matleveranstjänsten nu spelar en central roll i Ubers expansion inför en förväntad börsnotering nästa år.

Hittills har Uber Eats lanserats i fler än 200 städer. Nu ska appen även bli tillgänglig i länder som Irland, Egypten, Kenya, Ukraina, Rumänien och Tjeckien. Dessutom lanseras den i ytterligare 40 nya städer i Storbritannien och 35 nya städer i Frankrike.

Läs mer: Han toppar listan över morgondagens miljardärer 

(Finwire / Di Digital)


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post