Annons

Uber lägger ned självkörande tester i Arizona efter dödsfall

Uber lägger ned testerna med självkörande bilar i Arizona.
Uber lägger ned testerna med självkörande bilar i Arizona. Foto: Volvo Cars
Uber väljer att helt lägga ned verksamheten med självkörande bilar i den amerikanska delstaten Arizona. Det efter att en kvinna avled efter att ha blivit påkörd av en bolagets Volvo-bilar.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Uber har tidigare pausat testerna av självkörande teknik i Arizona sedan en av bilarna kört på en fotgängare som senare avled. Testerna utfördes med Ubers egen mjukvara som installerats i Volvo-bilar.

Nu tar Uber beslutet att lägga ner hela verksamheten i delstaten. Som en följd kommer 300 personer som satt som säkerhetsförare i bilarna att förlora sina jobb, uppgavs det i ett memo från bolaget. Det rapporterar Recode.

Det har tidigare framkommit att Ubers mjukvara inte missade kvinnan som förolyckades när hon korsade vägen med en cykel. I stället ska problemet ha varit systemets bedömning att hennes närvaro inte krävde omedelbar handling. 

Läs även: Ubers självkörande Volvo såg offret före dödsolyckan – väjde inte 

Uber ska ha meddelat att man framöver tänker fortsatta testa självkörande bilar, men vid sitt teknikcenter i Pittsburgh, Pennsylvania, och San Francisco i Kalifornien.

(Finwire/ Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies