Annons

Urb-it föreslår större nyemission än bolagets börsvärde

Urb-its vd och storägare Lage Jonason.
Urb-its vd och storägare Lage Jonason. Foto: Amanda Lindgren
Det börsnoterade budbolaget Urb-it föreslår större nyemission än bolagets börsvärde. Sedan noteringen har aktiekursen backat med närmare 90 procent. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det börsnoterade budbolaget Urb-it föreslår en nyemission med företrädesrätt för aktieägarna som ska tillföra bolaget 59,6 miljoner kronor före emissionskostnader. Det är betydligt högre än bolagets börsvärde på 34 miljoner kronor. Dock kommer 26,2 miljoner kronor av nyemissionen att tecknas genom kvittning av skuld. 

Nyemissionen ska godkännas på extra bolagsstämma den 17 april. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Företrädesemissionen är garanterad till 100 procent genom teckningsförbindelser och emissionsgarantier, av bland andra Lage Jonasson, Erik Mitteregger och Gerald Engström.  

Läs mer: Urb-it ökar omsättningen – till 0,2 miljoner kronor

Kapitaltillskottet ska användas för att genomföra bolagets nya leveransstrategi. Villkoren i nyemissionen blir 3:1, innebärande att en befintlig aktie ger rätt att teckna tre nya aktier till teckningskursen 1 krona per aktie. Teckningsperioden löper från 26 april till 14 maj. 

Mangold Fondkommission är finansiell rådgivare till bolaget i samband med nyemissionen.

Urb-it noterades på First North i juli 2017 till teckningskursen 15 kronor per aktie. Aktien stängde igår, torsdag, på 1,70 kronor, ett kursfall på 89 procent jämfört med teckningskursen. Följ Urb-its aktiekurs här.

Finwire / Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer