Annons

Vårdbolaget Doctrin tar in 7 miljoner

Magnus Liungman, grundare av Doctrin, vill effektivisera vården med bolagets verktyg.
Magnus Liungman, grundare av Doctrin, vill effektivisera vården med bolagets verktyg.
Datainsamlingsbolaget Doctrin arbetar med flera vårdcentraler i Stockholm för att ge dem information om deras patienters vårdhistoria. Nu tar bolaget in 7 miljoner kronor i nytt kapital.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Vårdpersonal tyngs ned av administrativa uppgifter som tar bort tid från patienter och ökar väntetiderna på sjukhus och vårdcentraler. Det här är ett problem som startupbolaget Doctrin (NTL) vill hjälpa till med.

Doctrin har tagit fram ett avancerat system för att samla in vårdhistoria från patienter innan läkarbesöket. Svaren sammanställs och skickas till journalsystemet så att läkarna redan innan patientbesöket har svar på de viktigaste frågorna.

Nu har bolaget tagit in ytterligare 7 Mkr, till största del av existerande ägare. Tillskottet av kapital ska användas både för att vidareutveckla produkten och till nyanställningar.

”Jag är väldigt glad att vi redan nu kan börja stödja den svenska primärvården, både genom att avlasta läkarna och genom att höja den medicinska kvalitén och samtidigt fortsätta att utveckla vår produkt vidare”, säger Magnus Liungman, vd för Doctrin, i ett skriftligt meddelande.

Bolaget som startades i maj i år har tidigare tagit in 3 miljoner kronor av bland annat vårdjätten Capios tidigare finanschef. 

Läs även: Capio-veteran investerar i ny vårdtjänst 

Magnus Liungman vill däremot inte gå in på exakt vilka kunder de har i dag.

”Verktyget är nu i användning på flera vårdcentraler i Stockholm. Vi kommer inom kort att annonsera våra samarbetsparters”, säger han till Di Digital. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies