Hoppa till innehållet

Viaplay utmanar Netflix med serien Swedish Dicks

MTG-ägda Viaplay går i Netflix fotspår. Nu spelas den första produktionen exklusivt för den egna streamingtjänsten in i Los Angeles. I rollerna finns bland andra Peter Stormare och Keanu Reeves.

Skådespelarna Peter Stormare och Keanu Reeves spelar tillsammans i Swedish Dicks.
Skådespelarna Peter Stormare och Keanu Reeves spelar tillsammans i Swedish Dicks.Foto: Hallgrim Haug

TV-jätten MTG står inför en tuff omställning när tittarna stänger av gammel-tv:n och istället väljer streamingtjänster. För att kompensera för bortfallet satsar MTG på till exempel e-sport och youtubenätverk. Nu tar också MTG:s innehållsproduktion steget över till att producera innehåll helt för digital spridning.

”Vi har ganska länge tittat på idéer som vi vill göra enbart för Viaplay. Vi vill att vår första orginalproduktion ska vara riktigt, riktigt bra och nu känns allt rätt”, säger Jonas Karlén, vd för Viaplay.

Läs mer: Viaplay går om Netflix i Sverige

TV-serien ”Swedish Dicks”, som håller på att spelas in just nu, har skapats av bland annat Peter Settman och huvudrollerna spelas av Peter Stormare, Johan Glans och Keanu Reeves. Premiär blir till hösten, och sänds då exklusivt på Viaplay.

För konkurrenten Netflix har egenproducerat innehåll varit en viktig del i framgångsreceptet. Netflix är i dag den största streamingtjänsten i Norden följt av Viaplay som tvåa och HBO Nordic som trea.

Kan Viaplay utmana Netflix om förstaplatsen nu?

”Ja, sen är det fler och fler som har mer än ett abonnemang. För oss är det viktigt att hitta en tydlig position på marknaden. Vi vill vara familjens val med en tjänst som kan tilltala hela hushållet.” 

Vem i familjen riktar sig Swedish Dicks till?

”Den här serien är ganska bred i sitt tilltal, det är en komedi med mörk humor. Det är både manligt och kvinnligt men den riktar sig till vuxna”.

Läs mer: HBO vinner mark i Sverige

Hur mycket produktionen kostar vill Viaplay inte gå ut med, men att det är en stor satsning råder ingen tvekan om.

”Det kostar mycket pengar om man vill ha bra innehåll och för att tjänsten ska bli attraktiv måste vi investera i riktigt bra innehåll”, säger Jonas Karlén.

Eftersom serien produceras i LA med nästan enbart amerikanska skådespelare finns också en god möjlighet för Viaplay att sälja vidare rättigheterna.

Skulle ni kunna tänka er att sälja till Netflix eller HBO?

”Vi stänger inga dörrar, men det finns vissa andra som kanske faller sig mer naturligt att sälja till än till dem”.

Innehåll från ToborrowAnnons

Så mycket bidrar EU med i stöd till svenska företag

Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.
Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.

EIF-lån erbjuder företag möjlighet att få tillgång till finansiering med förmånliga villkor och minskad risk, och Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow, delar med sig av sin expertis för att hjälpa dig att förstå och dra nytta av dessa möjligheter.

Läs mer och ansök om EIF-lån på toborrow.com.  

EIF-lån tillhandahålls av europeiska investeringsfonden, en del av europeiska investeringsbanken, med syfte att stödja tillväxt, innovation och sysselsättning för små och medelstora företag inom EU.

– Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om ditt företag inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20 procent av lånesumman, då EIF garanterar resterande 80 procent, förklarar Magnus.

Han betonar också vikten av att förbereda sig för den kreditprövning som görs i samband med att man ansöker om ett lån.

– Det är bra om företaget kan visa upp en stabil ekonomisk historik och en tydlig affärsplan för att öka sina chanser att bli godkända för finansiering.

EIF-lån spelar en avgörande roll för att främja tillväxt och utveckling för små och medelstora företag i EU. På Toborrow kan företag enkelt ansöka om EIF-lån och få hjälp att navigera genom processen med hjälp av kreditspecialister som Magnus Ersson. Med minskad personlig risk och förmånliga räntevillkor är EIF-lån ett attraktivt alternativ för företag som strävar efter tillväxt och framgång.

Under 2023 anslog europeiska investeringsfonden 445,6 miljoner euro i kapitalinvesteringar, garantier och inkluderande finansiering i den svenska ekonomin.

Vill du veta mer eller ansöka om EIF-lån? Läs mer här.  

Räntan på ditt företagslån fastställs individuellt och baseras på flera faktorer, såsom din kreditvärdighet, ekonomiska situation och lånebelopp. Eftersom räntan avgörs av banken eller långivaren är det svårt att förutse vilken ränta ditt företag kommer att få. Kom ihåg att aldrig låna mer än vad som är nödvändigt och att ta ansvar för ditt företags ekonomi.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Toborrow och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera