Annons

Voi-ägaren Vostok New Ventures kan lämna Bermuda – vill flytta hem

Lars O Grönstedt, styrelseordförande och Per Brilioth, vd, vill flytta hem Vostok New Ventures till Sverige.
Lars O Grönstedt, styrelseordförande och Per Brilioth, vd, vill flytta hem Vostok New Ventures till Sverige. Foto: Jesper Frisk
Investmentbolaget Vostok New Ventures, som bland annat äger krisande Voi, föreslår att man flyttar sin bas från Bermuda till Sverige.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Vostok New Ventures med vd:n Per Brilioth i spetsen har ägande i bolag som Hemnet, den franska delningstjänsten Blablacar och den brittiska digitala vårdgivaren Babylon. 

I sin kvartalsrapport värderade investmentbolaget Voi till cirka tre miljarder kronor, per den sista december. Den egna andelen på 32,7 procent värderades därmed till cirka en miljard kronor, vilket gör Voi till bolagets tredje största innehav.

Läs mer: Vois grundare talar ut om krisen: ”Ett helvete”

Formellt innebär en flytt från Bermuda till Sverige att depåbevisen kommer att bytas ut mot svenska aktier istället. Beslutet behöver klubbas vid en stämma som företaget bedömer att man kommer att hålla under det första halvåret i år. 

Anledningen till önskemålet om flytt sägs vara ”öka strategisk flexibilitet utan att medföra risk för affärsmodellen”.

(FinWire/Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer