Annons

Volvo om Uber-kraschen: Vi undersöker händelsen

Ubers testprojekt med självkörande Volvobilar i San Francisco stoppades i slutet av 2016.
Ubers testprojekt med självkörande Volvobilar i San Francisco stoppades i slutet av 2016.
I helgen var en av Ubers självkörande bilar inblandad i en krasch i Arizona. Uber har nu tillfälligt stoppat sitt program för självkörande bilar och Volvo Cars undersöker händelsen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Under helgen var en av Uber Technologies självkörande bilar inblandad i en krasch i Arizona. På Twitter spreds bilder på en testbil från Uber som låg på sidan med bucklor och krossade fönster.

Efter kraschen har Uber beslutat att stoppa sitt program med självkörande bilar tills man har slutför en utredning, rapporterar Bloomberg News.

Bilen hamnade på sidan efter att ha körts på av en annan bil som inte lämnade företräde vid en vänstersväng, enligt en polisföreträdare i Tempe. Ingen person kom till skada.

Foto:
Bild av olyckan från Twitter: tagen av @fresconews-användaren Mark Beach.

Läs mer: Uber stoppar självkörande bilar efter olycka

Ubers utveckling av självkörande fordon har hamnat i hetluften flera gånger den senaste tiden. Bilarna förbjöds i San Francisco i slutet av förra året.

Volvo Cars och Autoliv undertecknade under hösten en avsiktsförklaring om att satsa på att utveckla mjukvara för självkörande bilar. Investeringen uppgick till totalt 1,1 miljarder kronor.

Läs mer: Autoliv och Volvo miljardsatsar på självkörande bilar

Uber-bilen som var inblandad i olyckan i Arizona var en Volvo XC90.

Volvo Cars PR-chef Katarina Adamson säger till Di Digital att bolaget undersöker omständigheterna kring händelsen.

"Först och främst kan vi konstatera att ingen har skadats allvarligt i denna incident. Vi undersöker för närvarande de exakta omständigheterna kring händelsen och avstår från att göra några ytterligare kommentarer tills vi har fått mer information", säger hon till Di Digital.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer