Annons

Wallenbergs nanobolag tar in ytterligare 65 miljoner

Marcus Wallenberg är ordförande i FAM, som är delägare i Glo. Dessutom finns sökjätten Google i ägarlistan. Foto: TT
Marcus Wallenberg är ordförande i FAM, som är delägare i Glo. Dessutom finns sökjätten Google i ägarlistan. Foto: TT Foto: Mikael Andersson/TT
Nanobolaget Glo som gör lysdioder av nanotrådar har tagit in ytterligare 65 miljoner kronor för att utveckla verksamheten. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

I juni tog Lundabolaget Glo in 120 miljoner kronor för att finansiera sin verksamhet. Enligt uppgifter var rundan helt riktad till sökjätten Google, som därigenom blev ägare till 13 procent av Glo, som då värderades till 896 Mkr.

Läs mer: Google investerar 120 miljoner i Wallenbergs nanobolag

Nu har Glo tagit in ytterligare 65 miljoner kronor, vilket nyhetstjänsten Rapidus var först med att berätta.

Pengarna kommer från den befintliga ägarkretsen, till vilka räknas bland annat riskkapitalbolagen Wellington Partners, norska Teknoinvest och Wallenbergsfärens FAM. 

Glo är sprunget ur forskning vid Lunds universitet och tillverkar lysdioder av nanotrådar. Glo vill få in nanotekniken i displayer för exempelvis mobiltelefoner och VR-glasögon.

Glo drog igång 2008 och bedriver forskning i Skåne men har merparten av de anställda i Silicon Valley. Glo bygger på forskning av professor Lars Samuelson, som idag är forskningschef och styrelseledamot.

Verksamheten dras med kraftiga utvecklingskostnader. Vid årsskiftet hade bolaget tagit in totalt 1,1 miljarder kronor i riskkapital. I fjol hade bolaget knappt 30 000 kronor i omsättning och 133 miljoner kronor i förluster.

Läs mer: Familjen Wallenberg investerar i solcellsbolag


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies