Annons

Yubico värderas till över 2 miljarder

Det heta säkerhetsbolaget Yubico värderades till över 2 miljarder kronor. Nu tar riskkapitaljätten Andreessen Horowitz en plats i styrelsen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Svenska Yubicos (NTL) säkerhetslösning används av de flesta av USA:s största techbolag: Microsoft, Google, Facebook och Dropbox är bara några exempel.

Med Yubicos usb-nycklar kan användaren logga in på datorer och webbtjänster med en starkare verifieringsmetod än till exempel sms.

När Yubico nyligen emitterade aktier i sitt svenska bolag värderades företaget till 2,1 miljarder kronor. Det framgår av handlingar hos Bolagsverket som Di Digital har tagit del av.

I samband med transaktionen fick Yubico tillgång till 69 miljoner kronor i kapital. Det framgår inte vem eller vilka som investerat men klart är att Martin Casado, partner på riskkapitaljätten Andreessen Horowitz, går in i bolagets styrelse.

”Användningen av säkerhetsnyklar har sett en massiv uppgång de senaste åren efter framgångar som den hos Google, som till stor del drevs av Yubico”, skriver Martin Casado på riskkapitalfirmans blogg.

Han beskriver Yubicos teknik som en pionjär på autentiseringsområdet och presenterar sig själv som ny styrelsemedlem.

Andreessen Horowitz är ett av den amerikanska techsektorns största riskkapitalbolag med investeringar i Airbnb, Facebook och Uber-rivalen Lyft bakom sig.

Bland Yubicos övriga ägare finns Bure Growth och techjätten Salesforces vd Marc Benioff.

Yubicos vd uppgav tidigare i år för Di Digital att hon väntar sig en omsättning på över en halv miljard kronor för räkenskapsåret 2018. Yubicos försäljning rapporteras till stor del i dotterbolaget i Palo Alto.

Di Digital har sökt Yubico för en kommentar.

Läs mer: Hennes techbolag Yubico omsätter en halv miljard

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer