Annons

Zuckerberg köper sommarhus för en halv miljard

Tahoesjön är ett populär semestertillhåll på gränsen mellan Kalifornien och Nevada. Mark Zuckerberg (th) sågs nyligen på en glassbar i Palo Alto.
Tahoesjön är ett populär semestertillhåll på gränsen mellan Kalifornien och Nevada. Mark Zuckerberg (th) sågs nyligen på en glassbar i Palo Alto. Foto: Tim Rue/Andreas Cervenka
Mark Zuckerbergs fastighetsimperium växer. Facebookgrundaren har nyligen köpt två hus vid Tahoesjön.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Mark Zuckerberg har nyligen köpt två hus vid Tahoesjön på gränsen mellan delstaterna Kalifornien och Nevada, skriver Wall Street Journal.

Facebook-chefen ska ha betalat sammanlagt 59 miljoner dollar, eller 565 miljoner kronor, för två hus som ligger i närheten av varandra.

Köpet ska ha skett via skalbolag och en privat kapitalrådgivare och de inblandade ska ha ombetts skriva på sekretessavtal och radera bilder av fastigheterna från internet.

I närheten bår Oracle-miljardären Larry Ellison och Hewlett-Packard-grundaren Bill Hewlett.

Mark Zuckerberg bor till vardags i ett hus med fem sovrum i ett av villaområdena i Palo Alto, Silicon Valley. Där har han och frun Priscilla Chan även köpt flera kringliggande hus som de planerar att riva för att bygga nya, lägre hus.

Facebook-chefen äger också ett hus i San Francisco-området Noe Valley, ett allt mer populärt område för småbarnsföräldrar.

Utöver det äger Facebook-chefen också en tomt på ön Kauai i Hawaii som mäter drygt 2 800 kvadratmeter.

Läs mer: Mark Zuckerberg gäst vid Daniel Eks bröllop 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer