Annons

Zuckerberg köper sommarhus för en halv miljard

Tahoesjön är ett populär semestertillhåll på gränsen mellan Kalifornien och Nevada. Mark Zuckerberg (th) sågs nyligen på en glassbar i Palo Alto.
Tahoesjön är ett populär semestertillhåll på gränsen mellan Kalifornien och Nevada. Mark Zuckerberg (th) sågs nyligen på en glassbar i Palo Alto. Foto: Tim Rue/Andreas Cervenka
Mark Zuckerbergs fastighetsimperium växer. Facebookgrundaren har nyligen köpt två hus vid Tahoesjön.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Mark Zuckerberg har nyligen köpt två hus vid Tahoesjön på gränsen mellan delstaterna Kalifornien och Nevada, skriver Wall Street Journal.

Facebook-chefen ska ha betalat sammanlagt 59 miljoner dollar, eller 565 miljoner kronor, för två hus som ligger i närheten av varandra.

Köpet ska ha skett via skalbolag och en privat kapitalrådgivare och de inblandade ska ha ombetts skriva på sekretessavtal och radera bilder av fastigheterna från internet.

I närheten bår Oracle-miljardären Larry Ellison och Hewlett-Packard-grundaren Bill Hewlett.

Mark Zuckerberg bor till vardags i ett hus med fem sovrum i ett av villaområdena i Palo Alto, Silicon Valley. Där har han och frun Priscilla Chan även köpt flera kringliggande hus som de planerar att riva för att bygga nya, lägre hus.

Facebook-chefen äger också ett hus i San Francisco-området Noe Valley, ett allt mer populärt område för småbarnsföräldrar.

Utöver det äger Facebook-chefen också en tomt på ön Kauai i Hawaii som mäter drygt 2 800 kvadratmeter.

Läs mer: Mark Zuckerberg gäst vid Daniel Eks bröllop 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies