Annons

Zuckerberg skickar toppchefer till utfrågning i Storbritannien

Facebooks grundare och vd Mark Zuckerberg.
Facebooks grundare och vd Mark Zuckerberg. Foto: Jeff Roberson
Facebooks grundare och vd Mark Zuckerberg ställer inte upp själv. Men bolaget har erbjudit att skicka två företagschefer till en formell utfrågning i Storbritannien om dataskandalen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Facebook har erbjudit att skicka två företagschefer till en formell utfrågning i Storbritannien angående dataskandalen, men det blir inte vd Mark Zuckerberg. Det uppger den sociala nätverksjätten till CNBC.

Brittiska politiker har krävt att Mark Zuckerberg infinner sig för en utfrågning, men istället erbjuder företaget teknikchefen Mike Schröpfer och produktchefen Chris Cox. Det står ännu inte klart när utfrågningen väntas äga rum.

Dataskandalen involverar brittiska Cambridge Analytica som sålde information om över 50 miljoner Facebook-användare till Trumps valkampanj 2016. Uppgifterna har framför allt drabbat Facebook vars rykte skadats och aktien har fått rejält med stryk på börsen.

Finwire / Di Digital

Läs mer: ”Mark Zuckerberg har en pinsamt grund bild av Facebooks kris” 

Di Digitals Sven Carlsson.
Di Digitals Sven Carlsson.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer