Annons
Steve Jobs under presentationen där han visar upp en Iphone för första gången någonsin.

Apple planerar bred lansering när Iphone firar 10 år

Nu kan du betala – med fingeravtrycket SPONSRAT AV mastercard

Memphis Meats vd Uma Valeti (tv) talade på Sthlm Tech Fest i fjol.

Niklas Zennström, Bill Gates och Richard Branson backar hans labbodlade kött

Di Digitals reportrar Jonas Leijonhufvud och Sven Carlsson.

28 miljardärer, H&M:s nya startup & Avito-topp till Northzone

Animas klocka visades upp i Malmö i början av året inför lanseringen. Foto: Fredrik Norrlid

Anima tar in 95 miljoner för sin smarta klocka – lanserar i USA

Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Apple planerar bred lansering när Iphone firar 10 år

Steve Jobs under presentationen där han visar upp en Iphone för första gången någonsin.
Steve Jobs under presentationen där han visar upp en Iphone för första gången någonsin. Foto: Paul Sakuma
Apple planerar att lansera tre Iphone-modeller i höst, enligt Bloomberg News. Det skulle därmed bli den mest omfattande uppställningen av modeller hittills.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Teknikjätten Apple planerar att lansera tre Iphone-modeller i höst, varav en är en helt nydesignad flaggskeppsmodell och två är uppgraderade versioner av befintliga modeller.

Det skriver Bloomberg News och hänvisar till obekräftade uppgifter från personer med insyn i ärendet. Flera av uppgifterna stämmer överens med tidigare uppgifter i media.

Årets lansering, som sker tio år efter det att Steve Jobs visade upp den första Iphone-modellen, skulle därmed innehålla Apples mest omfattande uppställning av modeller hittills, enligt Bloomberg News.

Läs även: Ericsson om Iphone: ”En riktig skittelefon”

För den nydesignade modellen testar Apple en ny typ av skärm, välvt glas, material av rostfritt stål och en mer avancerad kamera.

Källorna flaggar dock för att leveransproblem kan leda till att den modellen försenas för att bli tillgänglig först en eller två månader efter Apples typiska höstlansering i september.

Skärmen på flaggskeppsprodukten uppges vara en som täcker nära på hela framsidan av telefonen, vilket ger en skärm som är något större än den på Iphone 7 Plus medan storleken på telefonen totalt sett ligger närmare Iphone 7. Apple siktar också på att få ned storleken på telefonen genom att integrera hemknappen i skärmen.

Premiumprodukten sägs ha en oled-skärm medan de två uppdaterade versionerna kommer att fortsätta att använda sig av lcd-skärmar. Uppgifterna gör gällande att Samsung ska leverera oled-skärmarna och att Apple har beställt omkring 100 miljoner skärmar från Samsung.

Apple sägs också ha experimenterat med att integrera fingeravtrycksläsaren i skärmen på oled-versionen, men med tanke på de tekniska utmaningarna är det fortfarande oklart om den slutliga produkten kommer att ha fingeravtrycksscannern integrerad i skärmen, enligt källorna.

Läs även: Så gick det till när Steve Jobs presenterade Iphonen

Direkt / Di Digital


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post