Hoppa till innehållet

Brakförlust för heta hälsoappen Lifesum

Lifesums omsättning ökar kraftigt men förlusten på 25 miljoner kronor är tre gånger så hög som föregående år. ”Vi siktar på att bli lönsamma om ett år”, säger Marcus Gners, operativ chef.

Lifesums medgrundare och operativa chef Marcus Gners.
Lifesums medgrundare och operativa chef Marcus Gners.

(Di Digital/Helsingfors) Stockholmsbolaget Lifesums (NTL) app hjälper användarna att leva mer hälsosamt genom att hålla koll på såväl matintag som träningsrutiner. Sedan starten 2009 har appen lockat till sig cirka 16 miljoner användare, en siffra som ökar med mellan 15 000 och 20 000 per dag, enligt bolaget.

Användartillväxten är ett av skälen till att en rad delägare, däribland Nokia Growth Partners, nyligen investerade ytterligare 85 miljoner kronor i Lifesum till en värdering på nära 400 Mkr.

Även omsättningen växer i hög takt, kan Di Digital rapportera. Den senaste årsredovisningen, som sträcker sig till april i år, visar att Lifesum ökar sin omsättning från 32,8 miljoner kronor till 54,4 Mkr.

Mer från Slush 2016: Svenskbackade Clue tar in 170 miljoner

Samtidigt fortsätter bolagets förlust att öka, från 8,2 Mkr till 25 Mkr. Men förlusten är enligt plan, säger Lifesums operativa chef Marcus Gners till Di Digital på Slush.

”Vi siktar på att bli lönsamma om ett år men att bli lönsam är inte ett kortsiktigt mål. Om vi ser att vi kan få bra utveckling på en investering, då ska vi ju göra den”, säger Marcus Gners.

Foto:
Marcus Gners diskuterar health tech på scen på Slush.

Enligt Marcus Gners ska kapitalet från i somras hjälpa Lifesum att hantera förlusterna och samtidigt utveckla flera nya funktioner.

”Nu satsar vi det här kapitalet på att utveckla Lifesum inom flera olika områden”, säger Marcus Gners.

Om vi ser att vi kan få bra utveckling på en investering, då ska vi ju göra den.

Förutom att anställa fler utvecklare och personer inom marknadsföring har bolaget tagit fram flera nya tjänster som snart lanseras. Det handlar till exempel om ett sätt för Lifesum-användare att interagera med varandra i appen och en jämförelsetjänst mellan olika varor.

”Genom den kan man scanna två varor i butiken för att se vilken av dem som exempelvis har mest tillsatt socker och på det viset hjälpa användaren att välja vilket produkt som är bäst för honom eller henne”, säger Marcus Gners.

Foto:

Läs även: Lifesum-doldisar storsäljer och vill starta nytt

Lifesum släpper också ett verktyg som ger användaren poäng beroende på hur bra den äter och motionerar.

Även om de nya tjänsterna ska släppas före årsskiftet är det först i januari, då folk i vanlig ordning försöker fullfölja sina nyårslöften, som Marcus Gners tror att Lifesum kommer att se resultaten.

”Januari blir väldigt intressant för oss. Anledningen till att vi släpper de här nu är för att kunna testa dem för att förbättra dem i tid till januari. Något annat vore ett grovt tjänstefel.”

Innehåll från ChargeNodeAnnons

Optimera elbilsladdningen och spara pengar

En smart laddtjänst är ett viktigt verktyg för företag och fastighetsägare som vill hålla nere sina elkostnader och samtidigt tillhandahålla elbilsladdning.

Senast 2027 ska alla svenska elnätsföretag ha infört effektbaserad prissättning vilket innebär debitering utifrån effektuttag. Redan idag tillämpas modellen bland elnätsföretagen eller så planeras det för fullt för ett införande. Med effektbaserad prissättning ska man motiveras till att sprida ut sin elanvändning. Detta innebär att man undviker effekttoppar vilket främjar effektivt nätutnyttjande. 

Elbilsladdning och effektbaserad prissättning kan därför innebära problem om man inte tänker till från start. Med ChargeNodes smarta ladd- och betaltjänst är det möjligt att plana ut effektkurvan och därigenom slippa dyra effektavgifter. Användarna anger avresetiden i företagets app och sedan prioriterar ladd- och betaltjänsten i vilken ordning bilarna ska laddas. 

– Vårt laddsystem har funktionen lastbalansering i kombination med en smart laddtjänst så att medlemmarnas bilar laddas utifrån parkeringstid. Det är alltså kombinationen av lastbalansering och smart laddtjänst som gör att anläggningsägaren kan hålla nere sin elanvändning och därigenom slippa dyra effektavgifter, säger Richard Forssell på ChargeNode.

En annan fördel är att ChargeNodes laddsystem med sin centraliserade laddstyrning har betydligt färre komponenter än traditionella lösningar. Det innebär effektiv och billig förvaltning efter garantiperiodens slut. 

– Vi rekommenderar att företag och fastighetsägare tänker igenom hur laddinfrastrukturen ska förvaltas över tid, säger Richard Forssell.

 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med ChargeNode och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera