Hoppa till innehållet

EQT Ventures går in i medicinbolag

EQT Ventures är tillsammans med Octopus Invest huvudinvesterare när holländska Mytomorrows tar in närmare 100 miljoner kronor. Läkemedelsförmedlaren vill öka tillgängligheten till mediciner globalt.

Läkemedelsförmedlaren Mytomorrows tar in 95 miljoner kronor av bland andra EQT Ventures där Kees Koolen är partner.
Läkemedelsförmedlaren Mytomorrows tar in 95 miljoner kronor av bland andra EQT Ventures där Kees Koolen är partner.Bild: Kollage.

Mytomorrows har tagit fram en plattform som samlar information för läkare och patienter att hitta medicin som ännu inte har godkänts i landet de bor i eller som fortfarande är i testningsfasen. På det viset kan patienter i ett allvarligt tillstånd få tag i medicin som kan hjälpa dem innan den långa processen för att godkänna dem är klar.

Det holländska bolaget, som tidigare har tagit in cirka 80 miljoner kronor i riskkapital av bland andra Balderton Capital (NTL), har nu tagit in ytterligare 10 miljoner euro, motsvarande 95 Mkr. Det är det svenska riskkapitalbolaget EQT Ventures (NTL) som leder den senaste rundan tillsammans med Octopus Ventures.

”Mytomorrows passar EQT Ventures jättebra. Bolaget har möjligheten att verkligen förvandla en industri och lösa ett problem som kan förändra många människors liv. Teamet har otroligt driv och stor kompetens inom medicin, bioteknik och teknik... Vi ser fram emot att stödja dem i sina ambitioner”, säger Kees Koolen, partner på EQT Ventures.

Läs även: Genombrott för svenska Captario – skriver på med global medicinjätte

Med det nya kapitalet från EQT Ventures, Octopus Invest och befintliga ägare ska Mytomorrows investera mer i sin teknikutveckling och anställa fler.

EQT Ventures som har tagit in 5,3 miljarder kronor för sin första fond, investerade i ett stort antal bolag under hösten 2016. Bland annat har riskkapitalbolaget investerat i svenska bolag som Min Doktor (NTL), Unomaly (NTL) och Watty (NTL).

Förutom sitt kontor i Stockholm har EQT Ventures även kontor i Amsterdam, London and Luxembourg.

Läs även: EQT:s hemliga investeringsvapen

NTL-länkarna i texten går till Nordic Tech List, en databas med investerarna, bolagen och entreprenörerna i den nordiska techsektorn. 

Innehåll från ChargeNodeAnnons

Optimera elbilsladdningen och spara pengar

En smart laddtjänst är ett viktigt verktyg för företag och fastighetsägare som vill hålla nere sina elkostnader och samtidigt tillhandahålla elbilsladdning.

Senast 2027 ska alla svenska elnätsföretag ha infört effektbaserad prissättning vilket innebär debitering utifrån effektuttag. Redan idag tillämpas modellen bland elnätsföretagen eller så planeras det för fullt för ett införande. Med effektbaserad prissättning ska man motiveras till att sprida ut sin elanvändning. Detta innebär att man undviker effekttoppar vilket främjar effektivt nätutnyttjande. 

Elbilsladdning och effektbaserad prissättning kan därför innebära problem om man inte tänker till från start. Med ChargeNodes smarta ladd- och betaltjänst är det möjligt att plana ut effektkurvan och därigenom slippa dyra effektavgifter. Användarna anger avresetiden i företagets app och sedan prioriterar ladd- och betaltjänsten i vilken ordning bilarna ska laddas. 

– Vårt laddsystem har funktionen lastbalansering i kombination med en smart laddtjänst så att medlemmarnas bilar laddas utifrån parkeringstid. Det är alltså kombinationen av lastbalansering och smart laddtjänst som gör att anläggningsägaren kan hålla nere sin elanvändning och därigenom slippa dyra effektavgifter, säger Richard Forssell på ChargeNode.

En annan fördel är att ChargeNodes laddsystem med sin centraliserade laddstyrning har betydligt färre komponenter än traditionella lösningar. Det innebär effektiv och billig förvaltning efter garantiperiodens slut. 

– Vi rekommenderar att företag och fastighetsägare tänker igenom hur laddinfrastrukturen ska förvaltas över tid, säger Richard Forssell.

 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med ChargeNode och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera