Hoppa till innehållet

EQT Ventures storsatar på finska Verto

Svenska EQT Ventures leder rundan när finska Verto Analytics tar in 134 miljoner kronor. Bolaget beskrivs som ”världens första” inom publikmätningar från en och samma källa.

Henrik Landgren från EQT Ventures sätter sig i styrelsen för finska Verto Analytics.
Henrik Landgren från EQT Ventures sätter sig i styrelsen för finska Verto Analytics.Foto: Jens Eriksson

Finska Verto Analytics tar in 134 miljoner kronor (16 miljoner dollar) i sin b-runda. Svenska EQT Ventures leder investeringsrundan, som kompletteras av de befintliga ägarna Conor Venture Partners och Open Ocean Capital. Andra nya investerare är Vision+, Finnish Industry Investment samt flera ängelinvesterare.

Verto Analytics har därmed tagit in 200 Mkr (24 miljoner dollar) i riskkapital sedan starten. Bolaget ska använda pengarna till att skala upp sin tjänst på global nivå, heter det.

Verto har djup kompetens inom publikmätningar via olika enheter

Ny ordförande blir Ben Feder, medan Henrik Landgren från EQT Ventures sätter sig i styrelsen.

Läs mer: Finska Wolt ratade uppköp – tar in 90 Mkr från EQT Ventures

”Det var ett självklart val att investera i Verto Analytics. Medielandskapet har blivit alltmer komplext och konsumenter har tillgång till innehåll via flera skärmar och enheter. Verto har djup kompetens inom publikmätningar via olika enheter, och har den bästa lösningen för utgivare, varumärken och annonsörer”, säger Henrik Landgren, partner på EQT Ventures.

Verto Analytics lanserades 2013. Tjänsten används för att bevaka de komplexa beteendemönster som dagens konsumenter har i alla sina digitala enheter under dagen.

Bland kunderna nämns Microsoft, EA, Cisco, Yume samt ”ett av världens största sociala mediebolag”.

Investeringen i Verto Analytics är den sjätte i ordningen för EQT:s nya rekordfond. Tidigare har man gått in i den tyska jämförelsesajten Holidu, den tyska logistiktjänsten Riskmethods, Malmös Min Doktor och brittiska Oden Technologies. EQT Ventures var även med på tåget när den finska mat-appen Wolt tog in 90 Mkr i samband med sin Sverigelansering i april.


Läs mer: EQT:s Hjalmar Winbladh ”Vi kan skriva riktigt stora checkar”
Hjalmar Winbladh, grundande partner på EQT Ventures, får äntligen prata om sin nya rekordfond med 5,3 miljarder kronor till unga tech-bolag. ”Visionen är att investera på ett sätt som vi skulle uppskattat när vi startade bolag”, säger Wrapp- och Rebtel-grundaren.

Hjalmar Winbladh, grundande partner på EQT Ventures.

Innehåll från ToborrowAnnons

Så mycket bidrar EU med i stöd till svenska företag

Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.
Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.

EIF-lån erbjuder företag möjlighet att få tillgång till finansiering med förmånliga villkor och minskad risk, och Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow, delar med sig av sin expertis för att hjälpa dig att förstå och dra nytta av dessa möjligheter.

Läs mer och ansök om EIF-lån på toborrow.com.  

EIF-lån tillhandahålls av europeiska investeringsfonden, en del av europeiska investeringsbanken, med syfte att stödja tillväxt, innovation och sysselsättning för små och medelstora företag inom EU.

– Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om ditt företag inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20 procent av lånesumman, då EIF garanterar resterande 80 procent, förklarar Magnus.

Han betonar också vikten av att förbereda sig för den kreditprövning som görs i samband med att man ansöker om ett lån.

– Det är bra om företaget kan visa upp en stabil ekonomisk historik och en tydlig affärsplan för att öka sina chanser att bli godkända för finansiering.

EIF-lån spelar en avgörande roll för att främja tillväxt och utveckling för små och medelstora företag i EU. På Toborrow kan företag enkelt ansöka om EIF-lån och få hjälp att navigera genom processen med hjälp av kreditspecialister som Magnus Ersson. Med minskad personlig risk och förmånliga räntevillkor är EIF-lån ett attraktivt alternativ för företag som strävar efter tillväxt och framgång.

Under 2023 anslog europeiska investeringsfonden 445,6 miljoner euro i kapitalinvesteringar, garantier och inkluderande finansiering i den svenska ekonomin.

Vill du veta mer eller ansöka om EIF-lån? Läs mer här.  

Räntan på ditt företagslån fastställs individuellt och baseras på flera faktorer, såsom din kreditvärdighet, ekonomiska situation och lånebelopp. Eftersom räntan avgörs av banken eller långivaren är det svårt att förutse vilken ränta ditt företag kommer att få. Kom ihåg att aldrig låna mer än vad som är nödvändigt och att ta ansvar för ditt företags ekonomi.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Toborrow och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera