Hoppa till innehållet

Uppgifter: Spotify backar från Soundcloud-köp

Spotifys köp av Soundcloud kunde ha blivit en milstolpe i den svenska startupvärlden. Men nu väljer Spotify att inte gå vidare med planerna, enligt Techcrunch.

Spotifys vd Daniel Ek.
Spotifys vd Daniel Ek.

Det såg ut att kunna bli en av de största affärerna mellan svenska techbolag hittills.

Soundcloud, som är grundat av två svenskar i Stockholm men har sitt huvudkontor i Berlin, var på väg att säljas till Spotify, enligt källor till Financial Times.

Nu uppges dock affären ha gått i stöpet. Enligt Techcrunch, som citerar en källa på Spotify, har streamingjätten dragit sig ur affären efter flera månaders förhandlingar.

Skälet ska enligt den källan ha varit att Spotify ansåg att ett uppköp skulle störa bolagets förberedelser för en börsnotering. Den tidskrävande uppgiften att licensera musik – något som tog Soundcloud flera år av samtal med de stora skivbolagen – ska ha avskräckt Spotify, enligt sajten. 

Läs mer: ”Stalltips: Spotify kommer att köpa Soundcloud”

Di Digital har flera gånger rapporterat att Soundcloud har tagit in omfattande lånefinansiering för att hålla verksamheten igång.

Trots en användarbas på fler än 100 miljoner hade Soundcloud först svårt att få ombord skivboalgen. När man i våras tog in Twitter som delägare gjorde man det till ett rabatterat aktiepris, något Di Digital avslöjade i höstas.

Då framkom det också att Soundclouds värdering har underrapporterats under flera år. Värderingen på 5,4 miljarder kronor är betydligt lägre än den prislapp på drygt 8 miljarder kronor som Soundcloud uppges ha satt för en försäljning.

Avslöjar: Reapris när Soundcloud sålde aktier till Twitter

 

Innehåll från Stena RecyclingAnnons

Cirkulär IT-satsning minskar klimatavtrycket

Nu storsatsar Stena Recycling i Sverige med sitt reuse-erbjudande – återbruk av IT-produkter. Bolaget har kapacitet att hjälpa små som stora företag med att förlänga livslängden på alla typer av IT-produkter.

– Elektronikavfall är den snabbast växande avfallsströmmen globalt. Det vill vi bidra till att ändra på. Eftersom vi hanterar både återbruk och återvinning i våra egna processer ger vi företag full koll på spårbarheten, genom produktens hela livscykel. Det ger fördelar i omställningen till cirkulära affärsmodeller, säger Lars Håkansson, Head of Reuse och ansvarig för cirkulära IT-tjänster på Stena Recycling.

Stena Recycling erbjuder företag en komplett lösning för återbruk av datacenter, lagringsutrustning, servrar och workplace IT. I tjänsten ingår allt från hämtning och säker radering av data till återbruk – och återvinning i de fall det krävs. 

Upptäck Stena Recyclings cirkulära IT-tjänster  

För cirkulär IT märks en stadigt ökad efterfrågan, inte minst när det gäller återbruk av datacenter. 

– Vi har en unik produktexpertis och vi både köper företags utrustning och erbjuder företag att köpa återbrukad och testad IT, till bra priser genom oss, säger Lars Håkansson. 

I satsningen ingår ett specialistteam på ett tiotal personer som alla har specialistkompetens inom cirkulära tjänster för IT-produkter.

– Vårt team hjälper till med frågor kring allt från koldioxidbesparing till hur vi jobbar med informationssäkerhet och vår certifiering genom ISO 27001, avslutar Lars Håkansson. 

Läs mer om informationssäkerhet hos Stena Recycling  

 

 

Mer från Stena Recycling

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Stena Recycling och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera