Annons

Amazons aktie pressas efter fler angrepp från Trump

USA:s president Donald Trump är på krigsstigen och attackerar e-handelsföretaget Amazon.
USA:s president Donald Trump är på krigsstigen och attackerar e-handelsföretaget Amazon. Foto: Carolyn Kaster
USA:s president Donald Trump har fortsatt att attackera Amazon under påskhelgen. Nu överväger han att med olika medel höja e-handelsjättens fraktkostnader. På måndagen sjönk aktien med drygt 5 procent och 300 miljarder i börsvärde gick upp i rök.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

I ett inlägg på Twitter under lördagen skrev USA:s president Donald Trump att den inhemska posten, Postal Service, i snitt förlorar 1,50 dollar per paket för sina leveranser för Amazon. Han slog också fast att "detta bedrägeri måste få ett slut". 

Han följde sedan på måndagen upp med att bara dårar kan hävda att det förlustbringande Postal Service tjänar pengar på Amazon. 

"De förlorar en förmögenhet, och detta kommer att ändras. Våra fullt skattebetalande detaljhandlare stänger butiker över hela landet… Det är inte rättvist", skrev Donald Trump.

Trump har tidigare attackerat Amazon för att använda postverket "som sin springpojke" och för att undvika att betala lokal eller delstatlig skatt.

På måndagen föll Amazons aktie med drygt 5 procent på börsen. Därmed gick hela 300 miljarder kronor i börsvärde upp i rök under en enda handelsdag.

Läs mer: Amazon var nära att köpa Adlibris 

Nyhetssajten Axios rapporterade redan i förra veckan om Donald Trumps oro för att Amazons framfart försätter småföretagare i konkurs och att han är beredd att göra det svårare för e-handelsjätten. 

”Han har tappat det denna gång. Nu är det krig”, sade en källa, medan en annan uppgav att när Trump blir besatt av något så släpper han inte det. 

Vita huset har tidigare uppgett att inga specifika åtgärder mot Amazon planeras i nuläget. 

Men enligt källor till Vanity Fair så överväger nu Trump olika sätt för hur det amerikanska postverket kan öka Amazons fraktkostnader. 

Vid sidan av högre fraktkostnader uppges hans rådgivare också uppmuntra att få Pentagon, USA:s försvarsdepartement, att säga upp kontraktet med Amazon. Bolaget tillhandahåller molntjänster till Pentagon och enligt källorna är Trump öppen för att avsluta samarbetet.

(Direkt/ Di Digital)

Läs mer: Experterna: ”Amazon rekryterar – ska lansera i Sverige under våren” 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer