Hoppa till innehållet

Anders Borg investerar i Klarna-veteraner

Stockholmsföretaget Regily har blivit rena tummelplatsen för finansinvesterare. Nu satsar före detta finansministern Anders Borg och Pricerunner-vd:n Nicklas Storåkers på Klarna-veteranernas företagstjänst. 

Anders Borg och Kristoffer Cassel, som nu tillsammans satsar på att göra registreringar lättare.
Anders Borg och Kristoffer Cassel, som nu tillsammans satsar på att göra registreringar lättare.Foto: Banfa Jawla

Det har gått mindre än två år sedan det techbolaget Regily startade. Men redan nu har de lockat såväl namnkunniga investerare som kunder. 

Nu står det klart att den tidigare finansministern Anders Borg, Pricerunners vd Nicklas Storåkers, bankchefen Eirik Winter och privatinvesteraren Johan Qviberg går in som delägare i bolaget.

Sedan tidigare har bolaget bland annat knutit till sig Tuva Palm, Nordnets tidigare teknikchef, och Patrik Illerstig som varit ansvarig för Qliros betallösning. Totalt har Regily tagit in 13 miljoner kronor i externt kapital sedan starten.

"Av alla techbolag jag sett i Sverige har det här bäst förutsättningar att bli ett stort globalt bolag inom överskådlig tid", säger Anders Borg.  

Regilys tjänst går ut på att göra det enklare för användare att registrera sig på nya tjänster. För grundarna Kristoffer Cassel och Alexey Kuznetsov är det en slags omvänd resa eftersom de tidigare arbetat på Klarna, Kristoffer Cassel som produktchef, och Alexey Kuznetsov som produktutvecklare. 

"Klarna har en checkout-lösning, man kan säga att vi har byggt en checkin-lösning. Ett tekniskt ramverk som gör det lättare för användare att registrera sig till bra tjänster helt enkelt", säger Kristoffer Cassel.

Läs mer: Anders Borg: "Mina tre kriterier för onoterade investeringar" 

Att få användare att lättare registrera sig för en tjänst är högintressant för mängder av företag. Fler användare som går igenom en registreringsprocess innebär fler potentiella kunder. Regily användes i dag till exempel av Singapores flygplats och nätcasinot Leovegas. 

"Det går verkligen enormt mycket smidigare vilket är anledningen till den exceptionella tillväxten", säger Anders Borg. 

Att förenkla registreringar kan på ytan te sig som en enkel uppgift, men är i själva verket oerhört komplext. Olika datakällor och användarmönster i olika länder gör det svårt för företag att själva ta fram en lösning som passar på många marknader. 

"I Sverige ligger vi långt fram och har lösningar som Bank-id. Men titta bara på Tyskland, de har inte ens personnummer", säger Kristoffer Cassel. 

Regilys intäkter kommer ifrån de bolag som använder Regilys tjänst för att underlätta för sina användare. Under 2018 har tillväxten legat på 25 procent per månad. 

Fokus för Regily ligger nu på att expandera verksamheten. Totalt arbetar drygt 20 personer på bolaget i dag något som sannolikt kommer att utökas. 

"Nu handlar det för oss om att expandera vidare internationellt. I förra veckan fick vi in en amerikansk internetjätte, som vi inte får avslöja namnet på ännu, som googlade fram oss. I princip alla våra kunder är inkommande", säger Kristoffer Cassel.  

Anders Borg (NTL) har varit en mycket aktiv investerare i startups inom finansområdet den senaste tiden. Han har bland annat investerat i lånetjänsten Lendify, robotrådgivaren Lysa och fakturatjänsten Dicopay.

Läs mer: Anders Borg satsar på faktura-app för småföretagare 

Innehåll från Exclusive NetworksAnnons

Upptäck framtidens datalagring med Cloudian

Cloudian omdefinierar datalagring med innovativa lösningar som hanterar ostrukturerad data i stor skala, så att organisationer kan dra största möjliga nytta av denna värdefulla tillgång. Med ett öga på framtiden prioriterar Cloudian säkerhet, enkel skalbarhet och sömlös integration med populära AI- och dataanalysverktyg.

I takt med att mängden digital information ökar ställs allt fler företag inför utmaningen att effektivt hantera och utvinna värde ur ostrukturerad data som bilder, dokument och maskindata. Cloudians främsta mål sedan företaget grundades 2011 har varit att tillhandahålla innovativa och skalbara datalagringslösningar, vilket har blivit allt mer relevant med den exponentiella tillväxten av data som genereras av AI-applikationer, arbetsbelastningar för dataanalys och IoT-enheter (Internet of Things). Cloudians flaggskeppsplattform HyperStore erbjuder nästa generations S3-kompatibla objektlagring och skapar ett effektivt, AI-optimerat data lake-ekosystem. Halvor Evensen, Regional Sales Manager för Norden och Baltikum, kommenterar:

– Ostrukturerad data, som inte följer en specifik modell eller ett specifikt format, utgör en stor del av all data som skapas idag. Dess värde förblir dock ofta outnyttjat på grund av svårigheter med hantering och analys. Det är viktigt att företag förstår de möjligheter som dagens dataexplosion innebär. Cloudians lösningar är inte bara utformade för att skydda information utan också för att ge organisationer möjlighet att utnyttja denna data för innovation och tillväxt.

Säkerhet och skalbarhet: Cloudians löfte

Cloudians plattform har blivit känd för sin förmåga att hantera stora datamängder och för sitt fokus på säkerhet. Erkänd för sin robusta hantering av massiva datauppsättningar, prioriterar Cloudian säkerhet med funktioner som datakryptering och nyckelhantering, tillsammans med S3 Object Lock för att skydda data mot ransomware genom att göra den oföränderlig. Denna säkerhetsnivå, kombinerat med plattformens skalbarhet, har lett till att flera statliga och offentliga organisationer i Europa har valt Cloudian som en lösning. Halvor fortsätter:

– Säkerhet är hörnstenen i allt vi gör. Våra kunder värderar möjligheten att behålla full kontroll över sina data, samtidigt som de också kan skalas upp vid behov.

Lösningar för den moderna digitala eran

Cloudian fokuserar på att möta behoven hos större företag som står inför utmaningen att hantera omfattande datamängder på ett sätt som är både effektivt och kostnadseffektivt. Genom att noggrant lyssna och anpassa sig till varje organisations unika krav har Cloudian etablerat sig som en tankeledare inom datalagring, alltid med målet att förenkla komplexiteten i den digitala världen

– Genom att anamma rätt strategier för datalagring kan företag inte bara skydda sin mest värdefulla tillgång - data - utan också omvandla den till en katalysator för innovation och tillväxt. Vårt mål är att hjälpa stora organisationer att navigera i datalagringslandskapet med våra skräddarsydda lösningar, avslutar Halvor.

 

 

Mer från Exclusive Networks

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Exclusive Networks och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera