Annons

Anders Borg satsar på faktura-app för småföretagare

Dicopays tillträdande vd Marie Lundberg, Lars-Johan Jarnheimer och Anders Borg.
Dicopays tillträdande vd Marie Lundberg, Lars-Johan Jarnheimer och Anders Borg.
Anders Borg och Lars-Johan Jarnheimer investerar i fintech-utmanaren Dicopay. Bolagets mobilapp är till för småföretagare som vill fakturera enkelt och få betalt direkt.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

”Det här är en lösning för folk som är ute och gör arbeten och hatar administration. Många småföretagare har ju stora problem att fakturera och få betalt snabbt”, säger Anders Borg.

Dicopay grundades 2017 av en grupp entreprenörer. En av dessa är Christian Lagerling, känd som en av de två svenskar som startade investmentbanken GP Bullhound i London 1999. Dicopay har utvecklat en helautomatiserad mobilapp för småföretagare som vill fakturera enkelt och få betalt redan inom några timmar.

Ambitionen är att tjänsten ska frigöra tid och förbättra småföretagarens likviditet, en utmaning för många av de småföretagare som utför jobb åt många olika kunder. Målgruppen för tjänsten är de cirka 200 000 småföretagare som tjänar mellan 200 000 kronor och 10 miljoner kronor per år. Det är en grupp som omsätter runt 300 miljarder på årsbasis.

”Det här är en lösning för folk som hatar administration.

Enligt Christian Lagerling har bolaget hittills tagit in 30 miljoner kronor. Två av investerarna är före detta finansminister Anders Borg och Ikeas styrelseordförande Lars-Johan Jarnheimer, tidigare mångårig vd på Tele2. De tar nu även plats i företags advisory board.

Bolaget hoppas ta in en ännu mer kapital i en så kallad a-runda senare under hösten.

Läs mer: Anders Borg: ”Väldigt positivt att Karl-Johan är med och investerar” 

Anders Borg säger att Dicopays ambition är att jobba sig upp i värdekedjan. 

”Med Dicopay ska man kunna verifiera att jobbet är gjort, exempelvis genom att fotografera av resultatet med mobilen. Sedan ska man kunna ta betalt direkt och fixa med ROT och RUT. Men med tiden är visionen att utveckla en ännu bredare tjänst med enkla lösningar för småföretagare", säger han.

Ska ni samarbeta med digitala bokföringstjänster, som Bokio?

”Det får vi återkomma till. Vi lanserar betalningstjänsten under hösten och vill fortsätta bygga vidare efter det.”

Läs mer: Gratis bokföring lockar småföretag: ”Vi hoppas växa med 300 procent i år” 

Om ett par veckor tillträder Marie Lundberg rollen som vd för Dicopay. Hon kommer senast från samma roll på Wasa Kredit. Dessförinnan har hon haft ett antal seniora roller inom Handelsbanken, bland annat som vd för Handelsbanken Finans och chef för utveckling av småföretagaraffären.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer