Annons

Försäljningen av Iphone ner – Apples aktie upp i efterhandeln

Lägre försäljningssiffror för Iphone verkar inte längre skrämma marknaden. Apples intäkter för årets tre första månader låg i linje med förväntningarna trots tappet med över 17 procent för bolagets kassako.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Glansdagarna för Iphone tycks vara över. Åtminstone om trenden för de senaste kvartalens försäljningssiffror fortsätter. 

Totalt låg Apples intäkter på 58 miljarder dollar under första kvartalet 2019. Vilket var i linje med förväntade 57,49 miljarder, enligt Bloomberg News snittprognos. 

Det resulterade i en försäljning på 5 procent lägre än under samma kvartal i fjol.

Vinsten för kvartalet var 2,46 dollar per aktie och snäppet högre än förväntade 2,37 dollar enligt snittprognosen.

Intäkterna från Apples kassako Iphone fortsatte nedåt, med drygt 17 procent jämfört med föregående år. Under ett samtal med analytiker i samband med rapporten, sa bolagets vd Tim Cook att nedgången hade saktat in under de senaste veckorna och var hoppfull över att försäljningen återigen kommer att ta fart.

Apple har under de senaste kvartalen försökt att styra uppmärksamheten till bolagets tjänster, som Apple Music, Apple Pay och Icloud. De fortsatte att öka under årets första kvartal och landade på 11,5 miljarder dollar. Det innebär en tillväxt med 16 procent jämfört med samma kvartal 2018. 

I början av april rapporterade Wall Street Journal att musiktjänsten Apple Music har gått om Spotify i antal betalande prenumeranter i USA. Dock är Apples tjänsteutbud beroende av att bolaget säljer prylar där de används.

Apples prognos för nästa kvartal i tisdagens rapport var högre än väntat och aktien tog ett skutt uppåt med över 4,5 procent i efterhandeln. Hittills i år har aktiekursen ökat med 27 procent och över 40 procent jämfört med lägstanoteringen den 3 januari.

Läs också: Apple lanserar ”Netflix-dödare”

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer