Annons

Bolagsbyggaren Antler tar in ytterligare en kvarts miljard

Deltagarna som antogs till Antler i augusti 2019
Deltagarna som antogs till Antler i augusti 2019 Foto: Antler
Antler tar in ytterligare knappt 250 miljoner kronor – det innebär att startupfabriken på kort tid fått kapitaltillskott på 750 miljoner kronor.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Så sent som i början av januari tog Antler – som har verksamhet runtom i världen från Sverige till Singapore – in en halv miljard kronor i riskkapital från bland annat Facebooks medgrundare Eduardo Saverin.

Nu klirrar det till i kassan igen när Antler tar in 25 miljoner dollar eller knappt 250 miljoner kronor i en kapitalrunda.

De nya pengarna kommer från bland annat de brittiska förvaltarna Schroders och den norska industrimannen och investeraren Johan H. Andresen.

Antler – som grundades av norrmannen Magnus Grimeland – kan beskrivas som en blandning mellan en startupfabrik och ett riskkapitalbolag. Till skillnad från andra inkubatorer behöver deltagarna varken en medgrundare eller affärsidé när de antas. I utvalda bolag investerar Antler ungefär 1-2 miljoner kronor efter programmets slut.

Sedan starten för två år sedan har Antler investerat i över 120 bolag och öppnat nav i New York, London, Singapore, Sydney, Amsterdam, Stockholm, Nairobi och Oslo.

I mitten av januari var det uppvisning för de bolag som genomgått Antlers senaste program i Stockholm. 15 bolag som mottagit en investering deltog.

Läs mer: Startupfabriken visar upp 15 nya bolag

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer