Annons

Bostadssajten Qasa integreras i konkurrenten Blocket

Mattia Tosti är medgrundare för bostadssajten Qasa vars annonser nu kommer att synas på Blocket Bostad.
Mattia Tosti är medgrundare för bostadssajten Qasa vars annonser nu kommer att synas på Blocket Bostad.
Uppstickaren Qasa har tidigare konkurrerat med Blocket om bostadsuthyrningar. Med Schibsted som hjälpande hand blir de båda sajterna nu samarbetspartners.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Med den rådande bostadsmarknaden finns det ett stort tryck på lediga hyreslägenheter och andrahandsmarknaden är het. Bland aktörerna finns Blocket Bostad men även uppstickaren Qasa. 

Bostadssajten Qasa (NTL) har tagit fram en tjänst inriktad på säker andrahandsuthyrning av rum och lägenheter under längre tidsperioder. Tjänsten, som lanserades 2015, matchar bostadssökande med personer som vill hyra ut boenden. Till skillnad från andra sajter hjälper den användaren med allt från kontrakt, kreditkontroller och garanterar hyresbetalningar. I fjol omsatte bolaget 3,5 miljoner kronor.

Läs även: Qasa utmanar bostadskön med nya samarbeten 

Nu påbörjar Qasa och Blocket ett samarbete som låter Qasas alla lägenhetsannonser att synas på Blocket. 

”Hittills har vi har konkurrerat med Blocket, framöver kommer vi att komplettera varandras erbjudande men fortfarande finnas kvar i respektive form. Det kommer finnas användare som vill ha den tjänst som Blocket erbjuder och så kommer vi kunna nå ut bredare till fler av de som vill ha den extra tryggheten som vi erbjuder”, säger Qasas medgrundare och marknadschef Mattia Tosti.

Det här är ett första steg för att bygga en stor techexport

Samarbetet har även inneburit att Blocket och Schibsted Growth tillsammans ska investera en okänd summa i Qasa. Investeringen är däremot inte klar ännu. Men för Mattia Tosti handlar detta mer om möjligheter än kapital.

”Det här är ett sätt att testa om vertikalen som Qasa har fungerar tillsammans med en marknadsplats som Blocket. Om det funkar kan vi ta ut det till många fler marknader tillsammans med Schibsteds andra marknadsplatser internationellt. Det här är ett första steg för att bygga en stor techexport”, säger Mattia Tosti.

Under 2016 lade Schibsted ett miljardbud på den ledande bostadssajten Hemnet, en affär som Konkurrensverket satte stopp för på grund bolagets monopolställning på marknaden.

Läs även: Schibsted-chefen: ”Det här är inte slutet” 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer