Hoppa till innehållet

Budbee ska hjälpa H&M med e-handeln

H&M ska testa transportbolaget Budbee för e-handelsleveranser i Sveriges tre största städer. Det är ett bolag som delägs av H&M-gruppens investeringsverksamhet.

Karl-Johan Persson, H&M:s vd. Foto: H&M/Budbee
Karl-Johan Persson, H&M:s vd. Foto: H&M/Budbee

Klädjätten H&M ska använda startupbolaget Budbee för e-handelsleveranserna i ett testprojekt i Stockholm, Göteborg och Malmö under tre månader. Det skriver Veckans Affärer.

”H&M kommer att göra en utvärdering av projektet efter testperiodens slut och om allt går väl hoppa vi naturligtvis kunna bli permanent leverantör åt dem”, säger Fredrik Hamilton som är grundare och vd på Budbee till tidningen.

En intressant detalj i sammanhanget är att H&M:s vd Karl-Johan Persson genom bolaget 41:an invest tidigare var delägare i Budbee. Så sent som i januari år deltog han i en nyemission på totalt 29 miljoner kronor. Men nu har Karl-Johan Perssons privata ägande övertagits av H&M Co:Lab, som är H&M-gruppens investeringsverksamhet.

Läs mer: Tunga techprofiler går in i Budbee

Stockholmsbolaget Budbee lanserade sin transporttjänst 2015 och har idag omkring 100 kunder. Bolaget har tagit fram en marknadsplats som knyter samman distributionsfirmor med bolag som behöver få sina varor levererade till konsumenter.

Budbee har varken fordon eller anställda chaufförer, utan sköter kundtjänst och trafikledning.

I H&M:s rapport från det tredje kvartalet framgick det att klädjättens vinst pressas av digitaliseringen av modebranschen.

Läs även: H&M flaggar för nya nätexklusiva märken

Samtidigt växer den egna e-handeln, på vissa marknaden står den för upp till 30 procent av försäljningen. Men tillväxten är inte tillräcklig snabb för att kompensera att butikerna på vissa marknader får färre kunder.

I ägarlistan för Budbee finns förutom H&M Co:Lab även bland annat Klarnas båda medgrundare Sebastian Siemiatkowski och Victor Jacobsson samt TAT-grundaren Hampus Jakobsson.

Läs mer: E-handeln pressar H&M

Innehåll från ToborrowAnnons

Så mycket bidrar EU med i stöd till svenska företag

Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.
Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.

EIF-lån erbjuder företag möjlighet att få tillgång till finansiering med förmånliga villkor och minskad risk, och Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow, delar med sig av sin expertis för att hjälpa dig att förstå och dra nytta av dessa möjligheter.

Läs mer och ansök om EIF-lån på toborrow.com.  

EIF-lån tillhandahålls av europeiska investeringsfonden, en del av europeiska investeringsbanken, med syfte att stödja tillväxt, innovation och sysselsättning för små och medelstora företag inom EU.

– Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om ditt företag inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20 procent av lånesumman, då EIF garanterar resterande 80 procent, förklarar Magnus.

Han betonar också vikten av att förbereda sig för den kreditprövning som görs i samband med att man ansöker om ett lån.

– Det är bra om företaget kan visa upp en stabil ekonomisk historik och en tydlig affärsplan för att öka sina chanser att bli godkända för finansiering.

EIF-lån spelar en avgörande roll för att främja tillväxt och utveckling för små och medelstora företag i EU. På Toborrow kan företag enkelt ansöka om EIF-lån och få hjälp att navigera genom processen med hjälp av kreditspecialister som Magnus Ersson. Med minskad personlig risk och förmånliga räntevillkor är EIF-lån ett attraktivt alternativ för företag som strävar efter tillväxt och framgång.

Under 2023 anslog europeiska investeringsfonden 445,6 miljoner euro i kapitalinvesteringar, garantier och inkluderande finansiering i den svenska ekonomin.

Vill du veta mer eller ansöka om EIF-lån? Läs mer här.  

Räntan på ditt företagslån fastställs individuellt och baseras på flera faktorer, såsom din kreditvärdighet, ekonomiska situation och lånebelopp. Eftersom räntan avgörs av banken eller långivaren är det svårt att förutse vilken ränta ditt företag kommer att få. Kom ihåg att aldrig låna mer än vad som är nödvändigt och att ta ansvar för ditt företags ekonomi.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Toborrow och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera