Annons

Catena Media plockar vd från Readly

Per Hellberg har utsetts till ny vd för Catena Media.
Per Hellberg har utsetts till ny vd för Catena Media. Foto: LinusMorales
Readlys vd Per Hellberg blir ny vd för Catena Media. Detta sedan bolaget sparkade sin förre vd i oktober i fjol.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Per Hellberg har utsetts till ny vd för Catena Media. Han tillträder senast 3 september. 

Det framgår av ett pressmeddelande.

Det var den fjärde oktober i fjol som Catena Media kickade sin förre vd Robert Andersson med omedelbar verkan. Bolaget gav då ingen uttömmande förklaring till varför.

”Robert Andersson hade uppdraget att börsintroducera bolaget och sedan föra in det på Nasdaq Stockholm, något han gjort med mycket goda resultat. Nu tar en ny fas vid som blir ett naturligt avstamp i Catena Medias fortsatta framgångsresa", sa styrelseordförande Kathryn Moore Baker då.

Läs mer: Catena Medias vd får gå på dagen 

Henrik Persson Ekdahl har varit tillförordnad vd under tiden. Han är styrelseledamot i Catena Media och även partner i huvudägaren Optimizer Invest (NTL). I samband med rekryteringen av Per Hellberg återgår Henrik Persson Ekdahl till rollen som styrelsemedlem i bolaget. 

Per Hellberg är idag vd för den digitala magasinsatsningen Readly International. Han har tidigare varit vd på Nordic Gaming Group och marknadschef för Sony Corporation.

Readly är en prenumerationstjänst liknande Storytel eller Spotify fast för magasin. Tidningstjänsten lanserades 2013 och tog så sent som i maj in 130 miljoner kronor i riskkapital. En av bolagets investerare är just Optimizer Invest (NTL).

Läs mer: Prenumerationstjänsten Readly tar in 130 miljoner 

”Per har omfattande internationell näringslivserfarenhet från onlineindustri, I-gaming, förlagsverksamhet, konsumentelektronik och mobil telekommunikation. Han har framvisat goda resultat inom företagsförvärv, organisatorisk effektivitet, samt i att skapa stark tillväxt och förbättra rörelseresultat”, heter det i pressmeddelandet.

Catena Medias aktiekurs har stigit med närmare 25 procent sedan årsskiftet. Under fredagen backade dock kursen något på en fallande börs. Följ kursen här

Nyhetsbyrån Direkt / Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer